Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

7apr/140

Bezoek adviseur WELzorg.

Vannacht geen oog dichtgedaan, hoe  stom is dat nou eigenlijk en omdat ik van mezelf baal wordt het alleen erger. Vanmorgen had ik opeens twitterbericht van hoofdkantoor WELzorg of ik mijn informatie wilde mailen zodat ze het kunnen oppakken. Nou dat doen we maar en meteen de link nar mijn blog over het probleem.  Johannes gaat naar Amsterdam en ik verzorg de dieren, rommel wat op pc. Ben onrustig en kijk steeds op de klok, dit heeft dus veel impact. Tussen 1300 en 1500 uur zou de adviseur er zijn en hij was er al klokslag 1300 uur.

Hij kijkt naar de stoel en ik leg probleem uit en noem direct wat opties die er zijn maar volgens monteur niet echt konden. Dan wil hij uiteraard dat ik ga rijden, maar ik doe dat niet en zeg probeer het zelf maar  en hij rijd weg….na dik 10 minuten komt hij terug en wil hij dat ik nu  ook rij er volgt overleg en hij beloofd dat ik bij de helling opgevangen wordt. Met hevige buikpijn, steken stap ik twijfelend in en op naar de stoeprand einde van de straat…………eerste afrit  valt mee en de tweede hoppa daar gaan we wee  en hij vangt het op maar hart klopt nu als idioot. Terug naar huis, hij past daar  de rugleuning aan, want de zitting is tekort. Lachen hoor dat roep ik al vanaf dag één dat ik te weinig steun aan bovenbenen heb, maar kan niet anders, nu kan de rugleuning opeens paar cm naar achteren en dit zit al veel beter. Weer stukje rijden inmiddels word tik ook moe van in en uitstappen. Hij kiept nog steeds en  ik stap uit en de adviseur rijd nu op en af en  tot mijn stomme verbazing kiept die met zijn 80 kilo net hard naar voren. Ik vind het doodeng om nu van afstandje te zien wat die stoel doet. we gaan terug naar huis.

Nu volgt er een gesprek en we schrijven op wat de rolstoel dient te hebben hoog-laaf functie voor opstaan, negatieve en positieve kanteling ook voor opstaan en goed zitten zodat ik gewicht kan verplaatsen, elektrische beensteunen, gordel, hoofsteun, verlichting, bediening rechts, buitenrolstoel model, verstelbare rugleuning elektrisch en vlak met handmatig lumbaal kussen, artrose zitting.

Hij legt allerlei dingen uit en toe. De stoel is uit 2006 en economisch afgeschreven nu dat verbaasd me want ik kreeg hem in 2012 en afgeweekt in 2013 en al die tijd heb ik al problemen met de stoel die niet serieus genomen werden. Hardop vraag ik me af of het wel goed besluit was deze tweedehands stoel toen nog te leveren. Ook vraag ik me af waarom men dit niet eerder serieus nam en leg hem uit dat ik dus nu weer via gemeente en wethouder pas serieus genomen wordt. Dan ook pas op moment dat er negatief advies is van monteur en ik dus weer aan huis gekluisterd zit. Maar goed  hier weet de adviseur uiteraard ook geen antwoorden op, hij vindt het allemaal  lastig geloof ik. Wel legt hij uit hoe ze werken met  afgeschreven rolstoelen en hoe dat wordt beoordeeld en dat is duidelijk. Dan de vraag of ik nog wel tweedehands wil, ja natuurlijk wil ik dat wel  dat scheelt geld en als die er goed uit ziet en veilig is maakt het me niet uit. Auto’s en fietsen worden ook veel tweedehands gebruikt dus waarom een rolstoel niet.

Dan gaat  het gesprek over naar hoe lang dit duurt en hoe het verder gaat, op de vraag hoe lang zegt hij eerste helft mei. Ik hoop het maar ben sceptisch maar hoop het echt dan heb ik voor de zomer een veilig en goed vervoersmiddel om overal heen te gaan alleen met taxi. Kan iets langer duren maar eind mei moet het echt klaar zijn volgens hem, hij meld dat hij nog week vakantie heeft maar we voor die week nog contact hebben. Hij gaat nu kijken wat er is en wat er nieuw besteld moet worden en heeft alles opgemeten en de stoel is dan nog steeds nu 7cm te kort. Dus als alles goed is heb ik dan ook goede stoel met steun aan bovenbenen tot knieholte. Voor hij gaat schrijf ik zijn naam maar even op, want die vergeet ik anders. En dan na 1,5 uur gaat hij weg en ben ik opgelucht en blij.

Het is dubbel want ik besef dat het afgelopen jaar eigenlijk ook heel gevaarlijk is geweest met deze stoel en blij dat het nu erkent is en opgelost wordt. Wel vind ik nog steeds dat dit rechtstreeks had moeten kunnen zonder weer de gemeente ambtenaren en wethouder hierbij te betrekken, maar helaas was  het niet anders. Gelukkig weet ik die weg ook  en gebruik ik die ook als het nodig is, zoals nu maar ik vraag me af of hier niet eens hard aan gewerkt dient te worden bij WELzorg. Ik kijk terug en zie dan veel stress en frustratie, gekrompen lintjes en dit had voorkomen kunnen worden als men direct  het verhaal serieus nam ipv het als een “gevoel” af te werken en terug te leggen bij mij en dan afwachten op escalatie. Maar goed nu moet ik niet meer terug kijken, maar vooruit en dat doen we in afwachting van een goede veilige rolstoel en mijn vrijheid om te gaan en staan waar ik wil zonder begeleiding.

De rest van de middag lig ik op bed bij komen van alles, slaap inhalen en  als Johannes thuis komen bestellen we Chinees eten om het beetje te vieren en  genieten we van de eerste aflevering van Games of Thrones (GoT) op de zender HBO. Dat is weer super spanend en heerlijk genieten en erna direct douchen en bed in.

Reacties (0) Trackbacks (1)

Geef een reactie