Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

14apr/142

Volgende stap in vervanging onveilige rolstoel

Maandag 14 april  gaat de telefoon om even na 10 uur en dat is de mevrouw van planning MO Kantoor. Eigenlijk heet het MO zaak maar goed ze zeggen altijd MO kantoor. Dit gaat over nieuwe elektrische rolstoel. Precies waar ik al even bang voor was alles weer helemaal opnieuw, allemaal adviseurs en indicaties gedoe. Ik had het de adviseur van WELzorg al gevraagd,  maar die zei dat het niet zo zou gaan want ik dien de nieuwe aanvraag direct in bij Gemeente Lelystad in.

Het gesprek begint simpel ze wil een huisbezoek, hierop komt natuurlijk direct de vraag wat ze wil met een huisbezoek wil  bereiken? Dat weet ze niet maar zo hoort het te gaan  ik vraag iets aan  en dan gaat het langs indicatie commissie en die neemt daarover besluit.  Ik leg haar uit dat ik weet hoe de procedure is, maar ook dat dit geen nieuwe aanvraag is maar een aanvraag voor vervanging omdat de huidige onveilig is en economisch afgeschreven.
Ze zegt dat ze het allemaal niet weet en van de planning is en er een briefje ligt  dat ze dit moet plannen op komende donderdag wel met spoed zegt ze dus kunt u? Klinkt het uit de telefoon. Nee antwoord ik , ik wil eerst weten waarom en wat u wilt bereiken en dan klinkt er een  procedure reeks weer met allemaal namen, dit schiet weer niet op denk ik. Dan vraag ik de naam  van wie dit onderzoek en huisbezoek van onafhankelijk adviseur nu wil is dat MO zaak, WELzorg of de gemeente Lelystad. Ze noemt de naam van een mevrouw die ook mijn vorige heeft behandeld maar die is er niet en dan een naam van een man die het nu gedaan heeft en zegt dan dat is dus WELzorg en  ik zeg nee want die meneer is van MO zaak en niet van WELzorg dus jullie willen het…er start een discussie ze wordt geïrriteerd en kortaf en zegt dan ik wil de afspraak nu inplannen en dan praat u maar met hun zo is de procedure mevrouw. Ok ik stop de discussie vraag de tijd en zeg dat ik snap dat ze alleen dingen plant maar dat ze niet boos op mij moet worden als ik duidelijkheid wil. Ik vraag naar de naam van de persoon die gaat komen nou die wil ze niet spellen want ze stuurt wel een bevestiging , prima hoor mij best dit ga ik nu dus niet doen met deze mevrouw. Voor we ophangen deel ik mede dat ik het donderdag wel ga zien wat nu de bedoeling is en dat ik ondertussen mevrouw Meta Jacobs even op de hoogte zal brengen van de ontwikkelingen, we hangen op.

Ik zit nog in de badkamer was nog niet aangekleed en begin met aankleden en leg Johannes uit die ook niet snapt wat er gebeurt nu dat we toch weer het hele spel gaan spelen en voorspel hem als er donderdag hier iemand is geweest ik erna weer op bezoek moet bij de gemeente Lelystad en dan komt er opnieuw iemand van WELzorg en ergens daarna zal er wel een rolstoel geleverd gaan worden. Kan ook nog zijn dat er in de tussentijd  weer heel veel papieren komen ivm financiële toestanden en dus zal het niet gaan lukken om voor eind mei die stoel hier te hebben. Het gaat dus weer precies op de zeer dure manier waar ik al bang voor was en ook uitgesproken heb tegen de meneer van WELzorg, deze zei toen nog nee is  geen nieuwe aanvraag maar vervanging dan hoeft dit allemaal niet nou ik ga het wel merken. Het gaat in ieder geval goed zijn voor werkgelegenheid maar minder goed voor de kosten want a die onafhankelijk mensen kosten hoop centen per uur. Ik ben nu op een punt dat ik niet weet wie er nu onzin verkondigd os dat nu MO zaak, gemeente Lelystad of WELzorg.

Goed  nog voor ik mijn broek aan getrokken heb gaat de telefoon weer,  daar is de mevrouw weer van de planning en ze zegt de afspraak weer af. Er gaat wat fout en ik hoef mevrouw Meta Jacobs niet in te lichten. Heel droog meld ik dat ik dat wel dien te doen, want ik wil dat ze weten bij de gemeente Lelystad hoe ingewikkeld dit allemaal is en vooral hoe duur! Ze zegt er is iets fout gegaan dus ik annuleer de afspraak en ga ermee terug naar de indicatie commissie  en noemt de naam van die meneer weer en dan denkt ze dat ik alleen met WELzorg adviseur hoef te praten, maar ja dat is al gebeurt.  Goed dat weet ze allemaal niet  maar de afspraak gaat niet door en de aanvraag gaat terug naar de indicatie commissie en dan wordt ik vanzelf wel weer gebeld, want zij moet eerst nu gaan uitzoeken hoe dit gaat en wat er mis gaat. Prima ik ga het wel horen. En dan heb je dus al twee telefoontjes en weet je niet waar je aan toen bent, zij weten het blijkbaar ook niet.

Wat me opvalt is dat zowel WELzorg als MOzaak niet willen dat je Meta Jacobs  of haar ambtenaren inlicht en dat zeggen ze ook gewoon tegen je, dat hoeft niet we lossen het wel op mevrouw klonk het toen bij WELzorg en nu bij MOzaak dus ook. Je zou bijna denken dat Meta Jacobs een angstaanjagend monster is terwijl het  een zorgzame en lieve vrouw is  van de VVD, maar zoals ik al vaker heb gezegd is dit wel een vrouw van VVD met hart en sociaal en de enige echte sociale VVD’er in Nederland die ik ken. Op een of andere manier merk ik nu dus dat als je haar naam noemt men opeens anders gaat werken en wel luistert dit vind ik dan ook weer niet zoals het hoort, want vele weten niet wie hun wethouder is en komen niet verder dan ambtenaren die voor haar werken, maar omdat ik verkiesbaar  was voor leefbaar Lelystad heb ik veel mensen leren kennen en dus ook de wethouder meerdere malen ontmoet en dus weet ik nu de weg. Het is ook daarom dat ik nu deze aanvraag alle stappen gewoon op mijn blog ga zeten zodat mensen zien wat mensen zoals ik doormaken bij een simpele vervanging van een rolstoel zoals nu.

Ik ben echt niet de enige die moe wordt van al die onafhankelijke adviseurs die bergen geld kosten en  ik ben echt niet de enige die zou willen dat het allemaal goedkoper kan en vooral sneller en vriendelijker. Godzijdank mankeer ik niets aan mijn hoofd en ben ik assertief genoeg om oor mezelf op te komen, maar hoeveel mensen kunnen dat niet?

Goed tot zover en nu weer afwachten wat er nu echt gaat gebeuren……..en ja dit blog stuur ik ook aan Meta Jacobs zodat zij het weer op de afdeling kan laten zien en  hopelijk wordt het ooit allemaal beter, want ook zij kan geen ijzer met handen breken en daarbij is dit haar laatste termijn. Zodra het nieuwe college er is in Lelystad hebben we nieuwe wethouder.

Blog WELzorg daar gaan we weer……. geschreven 4 april 2014 –>klik HIER
Blog Bezoek adviseur WELzorg   geschreven 7 april 2014 -> klik HIER

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Gebeurt dit echt? ?? Ik geloof je wel hoor maar wat een tijdverspilling! !

  2. Cocky yep dit gebeurt echt en daarom blog ik er nu eens heel duidelijk over. Zorg is duur maar kan goedkoper als men allemaal hun werk goed doet. Het is echt heel lastig om zaken goed te krijgen en nu heb ik deze rolstoel net 2 jaar maar hij was al afgeschreven toen ik hem kreeg en toch namen ze de klachten niet serieus tot het nu dus fout ging en ik nekklachten heb gekregen en getuige had. De gemeente erbij gehaald en dan gaat het wel lopen en dan begint de soap van de vervanging en tot die tijd dat alles rond is heb ik dus weer huisarrest. Welzorg hanteert rare regels een monteur mag er 5 werkdagen over doen om iets terug te melden in systeem en die datum is dan ook je bezoek datum ook al was die dagen ervoor, dan mag men er wederom 5 dagen voor nemen om je te bellen en nog eens 5 dagen voor er iemand komt en zo gaat het door en dan kom je bij alle onafhankelijke adviseurs………en ergens erna als alles geregeld is heb je een rolstoel en ik ben benieuwd hoe lang ik nu weer thuis moet zitten


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.