Laatste dag van 2013

Good-bye-bye-2013-wallpaper

Op de laatste dag van 2013 gaat het terug blikken ook weer plaats vinden. 2013 was een zwaar jaar waarin wederom veel gebeurt is. Het begon natuurlijk met de longinfectie in februari waardoor ik 2 weken op de IC in Almere verbleef, waarvan 5 dagen in medicinale coma. Na 14 dagen mocht ik naar huis, maar omdat mijn spieren geen controle hadden en ik dus niets zelfstandig kon moest ik revalideren in een verzorgingshuis in Zwolle. De 3 weken daar waren zwaar en ik mocht van heel dichtbij meemaken hoe het leven daar is voor ouderen met alle bezuinigingen en dat is echt niet prettig zacht gezegd. Ik leerde een leuke mevrouw kennen die ik nog steeds met regelmaat spreek, schrijf en  ook weer zal bezoeken in 2014, Annie is een hele lieve vrouw en blij dat ik haar heb leren kennen. In juni ging mijn gehele bovengebit eruit en kreeg ik een kunstgebit. In de tijd veel aanvallen van galstenen en dus in november ging ik wederom ziekenhuis in voor operatie galblaas eruit en meteen kreeg in een nieuw beademingsapparaat. Dit alles heeft zijn littekens nagelaten, nog elke dag  heb ik last van de opname in IC, ik ben 2 weken kwijt en wat ik herinner zijn hallucinaties. Johannes  wordt onverwachts ook opgenomen omdat er bloed in ontlasting zit en dit leidt tot opname van 3 dagen en een bijzonder camera onderzoek tijdens een dag opname, gelukkig is er niets gevonden en blijft de oorzaak weliswaar onbekend, maar is hij weer helemaal de oude  Ook Lianno heeft zo zin ups en downs gehad en daarmee hebben we leuke en minder leuke momenten gehad. Met de gemeente en de afdeling WMO ging het voor de derde keer mis en na maanden discussie, advocaat, ombudsman kwam er dan eindelijk weer besluit dat ik gelijk had en werd het toch nog opgelost, weliswaar weer met de nodige stress en  gedonder.  Dit jaar hebben we ook de zonnepanelen uitgebreid van 8 naar 14  panelen op het dak, dat maakt ons weer blij. In onze dierentuin kwam kleine wijziging toen ik besloot de cavia’s na weloverwogen besluit weg te doen naar ander goed adres, een van de Degoes overleed aan ouderdom. Onze lieve luipaardgekko Hubby overleed ook in dit jaar. De Roodkeel anolissen zijn weer aangevuld en dus een bak vol nu weer, ook de vissen zijn  aangevuld op diverse momenten in dit jaar.  Kuifje was regelmatig ziek en moest twee keer onder narcose worden behandeld en blijkt een spastische darm te hebben, gelukkig is dat nu onder controle door speciaal voer.  De terraria en aquaria zijn dit jaar allemaal voorzien van led verlichting en daar zijn we ook erg blij mee, het is zuiniger en  veel mooier en dat is belangrijker. Dit jaar ben ik ook lid geworden van de lokale politieke partij Leefbaar Lelystad en schreef voor hu 2 artikelen op hun site. Ik ben een studie begonnen Politiek en bestuur en dat gaat goed, nu pauze maar ik sta met een gemiddelde van 7.6 erg goed op een derde van de studie. Dit jaar ook erg mooi moment is het huwelijk dat werd gesloten tussen Inge en Gerben en de zwangerschap die er nu is. Ook een mooie avond volgde toen we op uitnodiging van onze buurvrouw Olga naar  het concert gingen van haar koor in het Agoratheater. In de prijsvragen wereld won ik maar liefst 70 prijzen waarvan de Bosch koelkast in december toch wel de mooiste was, maar uiteraard ben ik blij met alles en is er veel weggeven aan derden die er ook weer blij mee waren.  In 2013  deed ik afstand van de Canta en kocht ik zelf weer een scootmobiel om zo meer mobiel te zijn  en het gemis van de Canta te verkleinen en ik hbe heel veel kilometers gemaakt met de nieuwe scootmobiel. Dit was ook het jaar van  wachten op de beslissing van Minister of het medicijn voor Pompe nu wel of niet vergoed blijft……veel media-aandacht en uiteindelijk het verlossende bericht dat er voor de komende twee weer een akkoord is. Dit heeft veel impact gehad die onzekerheid en het feit dat men in Den Haag vooral je ziet als kostenpost dan als mens. Ik ben ook steeds actiever gaan breien voor goede doelen en vrienden en daar heb ik veel plezier van, de verslaving is er en ik heb inmiddels een grote voorraad wol in huis en ga ook in 2014 heel veel breiwerk doen voor het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar breide ik voor Dierenbescherming zon 150 mini kittens, voor ouderenfonds breide ik 350 euro bij elkaar, Dorkas kreeg een lading mutsen, sjaals en truien, Save the childeren ontving ook 25 mutsen. Kortom dat is een goed en leuk iets en dit zal ik zeker voortzetten in 2014. Dit is ook het jaar dat Prins Johan Friso overlijdt en Nelson Mandela, twee bijzondere mensen. Het was een jaar met vele ervaringen goed en minder goed en we gaan nu rustig op weg naar 2014 en ik hoop medisch gezien een rustiger jaar te hebben dan dit jaar was en er zijn veel veranderingen op komst die het allemaal niet makkelijker zullen maken, maar we gaan vol goede moed op weg naar 2014. Er gebeurt altijd erg veel en k zal best dingen vergeten zijn maar dit zij de dingen die me het meest bij gebleven zijn.  Ik bedank mijn familie en vrienden voor hun steun en hoop dat we allemaal een goed 2014 zullen gaan krijgen!

Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2014!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Pompe. Bookmark de permalink.

3 reacties op Laatste dag van 2013

 1. twil schreef:

  een mooi overzicht van een hectisch jaar van pieken en dalen en alles ertussenin.
  ik wens jullie een rustige goede jaarwisseling en vooral een jaar met veel positieve ervaringen, moed en kracht in lastige dagen en vooral gezondheid. proost !
  ik blijf graag “in de buurt “.

 2. San schreef:

  Lieve Moon en Jo wat was het een zwaar jaar. Veel gebeurd en zo hard gevochtn. Gelukkig ben je er nog lieve Moon! Daar ben ik dankbaar voor. Bedankt voor je vriendschap en steun! X

 3. zuske schreef:

  Het allerbeste voor 2014

Geef een reactie