Wondcontrole tandarts is ok!

Nou slapen was dus inderdaad probleem, de neus kap drukt de prothese van zijn plek en das pijnlijk dus geen beademing, Liggen op zij lukte ook al niet door druk pijn op de prothese dus uit bed in de relaxstoel, gordijnen dicht, dekbed erbij en slapen……ik ben veel wakker geweest viel toch steeds weer in slaap gelukkig. Kaken zijn moed van het gewicht en onwennigheid. Ik kan alleen vloeibaar eten, kauwen lukt niet, dit komt doordat er een wortel was afgebroken en daar zitten 2 hechtingen en een zwelling en dat zet de prothese scheef dus met kauwen wrikt het teveel. Vandaag bij tandarts geweest, die heeft prothese eruit gehaald gereinigd en de wonden bekeken en  schoon gemaakt, ziet er allemaal prima uit. Nu mag ik na elke maaltijd zelf prothese eruit halen en schoonmaken en  mond spoelen en terug plaatsen, eerste keer vond ik eng maar het lukt me prima uiteraard. Wel heb ik nu iets verhoging, praten kost erg veel moeite en energie, drinken en slikken gaat langzaam beter en kauwen laten we maar even zitten tot de zwelling weg is. Na het weekend mag ik de prothese in de nacht uitdoen en kan ik dus weer in  mijn bed liggen hoop ik. Op zich gaat alles wel prima, alles kost alleen veel meer energie iets dat ik niet heb, maar dat komt wel weer. We hebben besloten Lianno dit weekend op de groep te laten hij heeft er niets aan en ik ook niet, ik kan echt niet veel en val overdag ook veel in slaap tussen door. Nu ga ik de relaxstoel in ben op …hopelijk morgen weer iets meer gewenning, ben allang blij dat de wonden er goed uit zien  en de rest volgt vanzelf.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie