Mooi en waardig afscheid Coby Hertroijs

Zaterdag 6 Februari
Na een onrustige nacht, waren we al vroeg op en stond Lianno om 8 uur onder de douche, daarna samen aan het ontbijt.
Jeannette kwam als eerste gevolgd door een begeleidster van Lianno en om 10.00 uur vertrokken we naar de Kerk.
We namen gezamenlijk afscheid bij Coby der kist en Lianno had het ent als ikzelf erg moeilijk, heel veel mooie bloemen en een grote foto.
De dienst was mooi en gebaseerd op de Bijbeltekst Psalm 139: 1-6,23,24.

Heer, u kent mij, u doorgrondt mij,
U weet het als ik zit of sta,
U doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op,
met al mijn wegen bent u vertrouwd.
Geen woord ligt op mijn tong,
of U, Heer, kent het ten volle.
U omsluit mij, van achter en van voren,
U legt uw hand op mij.
Wonderlijk zoals u mij kent,
het gaat mijn begrip te boven.

Doorgrond mij, God, en ken mijn hart,
peil mij, weet wat mij kwelt,
zie of ik geen verkeerde weg ga,
en leid mij over de weg die eeuwig is. 

Het was een hele mooie dienst, erg veel mensen en heel veel bloemen, na de dienst zijn we in een grote optocht van heel veel auto’s naar het crematorium gereden.
Hier werden hele mooie nummers gespeeld, mooie woorden gesproken en een kippenvelmoment was dat de wandelaar die Coby “thuis” bracht ook het woord kreeg en heel waardig afscheid nam met een mooi gedicht, dit vond ik erg moedig en ik hoop dat hij deze ervaring een plekje kan geven.
Deze meneer kende Coby niet en dus eigenlijk niemand en om dan een mooie toespraak te houden is echt moedig.
Iedereen sprak mooie woorden, de muziek was erg passend en mooi en na de dienst condoleance en koffie met wat lekkers, voor Lianno was het erg mooi dat zijn pleegzusje Demi hem opzocht en meevroeg en samen speelde ze met de andere zusjes Jiska en Ananja even tussen de mensen en hadden plezier met elkaar.
Wij zijn toen naar huis gegaan en hebben samen een lunch genuttigd en na de lunch ging Lianno zijn begeleidster terug naar huis, maar moest eerst nog even de slaapkamer en zijn mooie auto zien.
Oma (mijn moeder) kwam en schoof heel fijn aan bij tafel en na het eten speelde zij nog even op de wii met Lianno.
Niet veel later ging oma en Jeannette ook naar huis en bleven we met Lianno alleen achter, Lianno speelde met de wii samen met Johannes en ik zat even rustig niets te doen, even alles alten bezinken, alles nog eens terug halen en gewoon even bijkomen want het was erg emotioneel.
We bestelden wat Patat met een frikadel en als toetje verse Mango, we aten wat laat omdat de lunch ook erg laat was en na het eten heeft Lianno nog naar wat Nick jr. gekeken en om 20.30 uur naar boven en omkleden en bedje in, hij was helemaal op en dat is logisch.
Ik heb toen het logje gemaakt en ga nu ook naar boven, 21.00 uur mooie tijd en ben zelf helemaal op, leeg en nog vol van ons waardige afscheid van Coby.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mooi en waardig afscheid Coby Hertroijs

  1. Jolie schreef:

    Fijn dat jullie op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen. Heel byzonder dat degene die Coby vond ook een bijdrage heeft geleverd. Ik hoop dat iedereen het een beetje kan gaan verwerken nu.
    Sterkte aan alle betrokkenen

  2. San schreef:

    Wat mooi dat Coby een waardig afscheid heeft gekregen en dat er zoveel mensen aanwezig waren. Wat moedig dat de man die Coby vond ook een toespraak hield. Ik wens jullie allemaal heel erg veel sterkte, liefde en kracht om met het verlies van Coby om te gaan.

Geef een reactie