Hulpmiddelen aanvragen Medipoint/Welzorg

Vandaag kwam de adviseur van Medipoint en die gaat mij hopelijk aan een aangepast bed en stoel helpen. Mijn ergotherapeut was ook bij het gesprek.
Nou dat was weer een gezellig en goed gesprek. Alles gemeten en onderbouwd en uitgelegd. Moet natuurlijk toch weer verwijzing revalidatie arts bij, die dus meteen telefonisch geregeld. Nu wordt de aanvraag doorgezet naar zorgverzekeraar, die moet de boel gaan betalen. De adviseur schatte mijn kansen op het krijgen erg hoog, dat is positief. Nu door met de vervanging trippelstoel (Medipoint) en elektrische rolstoel (Welzorg) dat moest dus apart van Medipoint en de rolstoel komt niet via zorgverzekeraar maar via gemeente.
Nou zo blijf je dus bezig, maar komt wel goed het is wel jezelf steeds weer uitleggen, verdedigen en vooral herhalen. Ik ben ongeneselijk ziek en het is progressief en dat kan ik elke keer weer uitleggen, fijn was wel dat B. van Medipoint wel mijn ziekte kende eindelijk een keer iemand die weet wat het is. Hij zei er zijn er niet veel maar ik ken er wel een paar.

Soms voelt het echt als een spelletje mens erger je niet….ja haalt en wint of je wordt eraf gegooid nu afwachten op de verwijzing en volgende afspraken…en dan zien we vanzelf of ik de eindstreep haal of niet.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie