Politiek bestuur in Lelystad, geëxplodeerd!

Lelystad, de hoofdstad van Flevoland met 79.811 volgens CBS januari 2021.
De gemeenteraad telt nu 35 zetels en die zijn verdeeld over maar liefst 15 partijen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen er weer partijen bij en wel FvD en MENS.
Magdalena Charlot richtte de partij MENS op, waarbij MENS een afkorting is voor ‘Met Eigenheid Naar Samen’
De laatste partij MENS is van Magdalena Charlot die eerst DENK oprichtte en toen weer wegging na ruzie.

Daarnaast hebben we hier in de stad nog een traditie dat noemt men: Partij hoppers”
Mensen die worden gekozen voor een partij al dan niet met voorkeur stemmen in de raad plaats nemen en tijdens de 4 jaar opeens ergens anders zitten. Ze stappen over en nemen hun zetel terrecht of onterecht gewoon mee. In de afgelopen periode gebeurde dat in onze stad 8 keer!

Heeft u in 2018 gestemd voor de gemeenteraad? Dan kunt u hier opzoeken waar uw stem inmiddels is beland. Dit is echt schadelijk voor het aanzien van het gemeentebestuur.
Met dank aan Emiel van der Herberg

Heeft stemmen nog wel zin? Nou zin heeft het altijd, maar impact des te minder zeker als je op de kleine en nieuwere partijen stemt.

Ik hoor steeds: ” we moeten het samen doen!”

Goed plan hopelijk krimpt het aantal partijen en gaan er veel kleinere samen werken onder een naam dat maakt het voor de inwoners duidelijker, overzichtelijker.
Conflicten zijn er altijd en overal waar mensen samen werken, maar hemeltje stap niet direct over naar andere partij en als je het wel doet, prima laat je zetel achter tenslotte hoort die meer bij de partij dan bij jouw als persoon.

Politiek en burgers staan ver van elkaar en het vertrouwen daalt harder en harder en dit gedrag in onze stad van het politiek bestuur maakt het niet beter zoals men nu bezig is.

Samen doen is samen werken en mijn conclusie is dat de grote meerderheid in onze stad niet kan samenwerken en last heeft van “haantjes gedrag”

Politiek bestuur in Lelystad, geëxplodeerd en wel op dit moment in 17 stukjes!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie