Daar we gaan weer Ohra, zo vermoeiend!

Goed het is dinsdag en dus is Sjoerd er en gezellig aan de koffie. Ik bel direct de doktersdienst voor ivm Johannes en zijn pijn in de mond. Na wat mopperen krijg ik dan toch een andere tandarts die zij willen, want id eis er dus ook niet en na een dag wachten wil ik nu echt met Johannes naar de tandarts en dat is maar goed ook blijkt in de middag. Als Johannes er is blijkt het niet goed te zijn, foto gemaakt en direct een wortelkanaal behandeling. Schoongemaakt, noodvulling en de rest moet de eigen tandarts doen als die er weer is, dat is 9 mei en 13 mei vertrekt Johannes naar Dubai kort dag maar komt vast goed. De verdoving wekt lang door en Johannes heeft eindelijk geen pijn en dat is hele fijn, want zenuw pijn is erg pijnlijk. Het feit dat de vervangende tandarts gewoon nooit heeft terug gebeld vind ik persoonlijk echt niet normaal, je belt toch niet voor niets de vervanger, maar goed ook dat zal ik wel melden want ook vandaag belde hun niet terug en de doktersdienst deed er ook erg makkelijk over, maar nood is nood en klaarblijkelijk was er ook echt behandeling nodig. Ben nu wel benieuwd wanneer deze noodarts dan gaat bellen als dat nog gebeurt…..maar in ieder geval is Johannes af van de pijn en dat is het belangrijkste.

Ondertussen krijg ik een brief van Ohra, het gaat om het personen alarm, ik wilde een medische indicatie maar die krijg ik dus niet alleen een op sociale gronden. Ik wordt hier zo moe van dus ik bel en vraag waarom? Nou simpel ik heb geen zuurstof.  Ik ben regelmatig alleen thuis, maar niet vaak genoeg krijg ik te horen, nou sorry hoor één keer alleen zijn en vallen kan fout aflopen. Ik leg uit dat ik 5 chronische ziektes (schildklier te traag, spierziekte Pompe II, spierdystrofie, artrose, lichte scoliose, osteoporose, Fibromyalgie, overbelasting klachten RSI en carpaal tunnelsyndroom en een chronische slijmbeursontsteking in heup)  heb zoals ik ook op formulier ingevuld heb, lastige combi, nee geen zuurstof maar wel beademing in ligstand, omdat het niet lukt zonder hulp goed te ademen en dat heb ik al sinds 2007. Als ik voor een ingreep of opname naar ziekenhuis moet, moet ik verplicht op speciale afdeling  en anders IC vanwege mijn ademhalingsproblemen, maar nu het om thuis zijn gaat is alles opeens anders en niet zo erg…..Dit is zo dubbel er  heel vermoeiend altijd weer jezelf verdedigen en men doet verdorrie net of ik een of ander geweldig gadget aanvraag, het is noodzaak en dat bleek afgelopen keer toen Johannes weg was wel, ik viel en na veel inspanning kon ik een mobiel pakken terwijl ik op de grond lag, de buuf kwam na mijn belletje en belde 112 om hulp te krijgen en terwijl we wachten op die man hielp zij me rustig te blijven en goed te ademen. Het liep met schrik  verder toen goed af, maar als ik geen telefoon te pakken krijg zal ik dus op de grond liggen en in ademhalingsproblemen komen en  moeten wachten tot iemand het door heeft………..of men leest dan gewoon i de plaatselijke krant vrouw dood aangetroffen omdat Ohra geen medische noodzaak zag in personen alarm omdat ik geen zuurstof gebruikte. Het is ongelofelijk  echt waar, maar dit is het nieuwe zorg gebeuren in Nederland. IK moet nu wachten op de herbeoordeling en heb grote vrees dat men voet bij stuk houdt en dan zal ik het zelf moeten gaan regelen en wederom alles zelf betalen. Net als mijn sta op stoel, benen lift, scootmobiel en mijn huishoudelijke hulp.
Het stomme is als je laag inkomen hebt is er voor alles een tegemoetkoming en daar ben ik het mee eens, en als je werkt en goed inkomen hebt moet je meer betalen en ook dat vinden wij prima, maar de groep er tussen die net teveel verdienen voor de tegemoetkomingen  zoals zorgtoeslag die zijn echt de klos. De drempels voor terug gave van belasting zijn dan te hoog,  je inkomen is ook te hoog voor extraatjes en dus werk je je uit de naad en moet je alles zelf betalen en geloof me zorg is duur en dat stapelt lekker op. De eigen bijdrages zijn hoog, heel hoog. Johannes werkt hard en heeft een redelijk inkomen, moet dus alles voor mij betalen hoge eigen bijdrages. En dan is hij ook nog gezond dus moet hij grote deel huishouden overnemen, deel zorg (eerste 10 uur) zelf doen en de begeleiding.  Kortom gezond zijn en werken binnen deze groep wordt dubbel gestraft, omdat de partner dus  ziek is………en als je dan die partner bent die ziek is, dan is dat soms erg ingewikkeld qua emoties. Je kiest er niet voor, het overkomt je. Je moet heel veel vragen van je partner, familie, vrienden en buren. Ik ben een kostbaar blok aan hun been in mijn ogen, gelukkig zien zij dat niet zo maar het voelt inmiddels wel zo en dat is te danken aan hoe er in dit land wordt omgegaan met mensen in mijn situatie.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Pompe. Bookmark de permalink.

Geef een reactie