Voor het eerst een platte (lekke) band scootmobiel!

Vanmorgen op tijd op, broertje is jarig gefeliciteerd en he tis al gevierd afgelopen weekend. Sjoerd komt dat is gezellig en een schoon huisje. De zon schijnt en he tis mooi weer dus ik bel Herris en Ria dat ik vanmiddag mee kan om hun te helpen een andere pc uit te zoeken en we spreken af in de stad. Ik doe nog wat in huis en verzorg de dieren en dan vertrek ik in de zon, het is wel frisser dan ik dacht. In de stad  gaan we winkelen en meteen even bijkletsen en we zijn compleet geslaagd en nu nog alles instaleren voor ze. Ondertussen ontdekken we dat mijn voorband van de scootmobiel lek is en langzaam leeg gaat. Ik laat hem bij het verzorgingshuis even oppompen en dan snel door naar huis en thuis is hij weer bijna leeg. Toen ik hem kocht had ik geïnformeerd naar onderhoudscontract dat kon niet maar ik kon altijd Welzorg of Emcart inhuren als nodig was. Nou ja ik he nooit wat en gebruik hem al sinds 1994 dus nu 20 jaar! Maar nu had ik dus lekke band en ik bel Welzorg ja hoor geen probleem kunt u langs komen klinkt het en ik euh niet echt voorband is plat dan rij ik de band stuk…….ok dan kost het u 43 euro voorrijkosten. (slik) en uurloon is ten alle tijden 1 uur en dan zolang het duurt  een uur is 56 euro en dan zegt ze en daarnaast kosten van plakken nog die kan ik u niet geven  het kan ook zijn dat u hele nieuwe band nodig heeft. Ok kan ik rekening krijgen of pinnen nee u dient contant te betalen…euh hallo zoveel heb ik niet in huis hoor ja dan moet u even gaan halen of regelen u dient echt contant aan monteur te betalen.  Goed voorlopige afspraak morgenochtend. Ik ben nu van slag en denk shit als je alleen bent  moet je dus nu gaan pinnen en hoe rijden kan ik niet?  Nou ja ik post he teven op FB en de reacties komen los……..ondertussen si Johannes maar gaan kijken  oppompen en schoonmaken  iets friemelen met ventiel en iets bij de velg weggehaald lijkt wel grote splinter nou ja opgepompt en nu afwachten.  Ondertussen bel ik Welzorg af ik ga dit niet doen lek of niet maar dit is gekkenwerk. Ik kreeg mooi aanbod van Henk van Flevobanden (FBA) hij wil hem plakken tegen normaal tarief  dus oppompen en erheen en dan klaar en nog goede koffie ook. Bedankt voor aanbod ik zet het in de agenda. Iemand anders wijst me op een ander bedrijf Veth  in Lelystad en die heb ik gemaild en de vraag voorgelegd en nu wachten we rustig af. Inmiddels is de band al uren hard. Dit loopt dus af met sisser. Besef wel dat er steeds meer mensen  zelf een al dan niet tweedehands scootmobiel aanschaffen en vraag me af hoe die dit dan oplossen, want de meeste zijn dus afhankelijk en ik geloof niet de  de doelgroep nou zulke bedragen in huis heeft. Ok probleem opgelost voor nu en hopelijk was dit  de laatste platte band voor wederom 20 jaar. Goed verder nog wat tv gekeken en uiteraard de Gemeenteraadsvergadering gevolgd via internet , afscheid van 18 leden en morgen worden de nieuwe mensen  geïnstalleerd. Lianno belde en we kletsten gezellig en hij heeft leuk weekend gehad in Rotterdam.  De vragen af gemaakt en ingevuld voor de twee studenten en die gaan per mail retour. Ik ontdek net ook even dat ik ANWB Wegenwacht® Scootmobiel Service moet gaan nemen en dan heb ik geen problemen meer. Nu bedtijd!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Pompe. Bookmark de permalink.

Geef een reactie