Laatste aflevering WMO Soap Gemeente Lelystad

Goed zoals iedereen hier heeft kunnen volgen wat er allemaal speelde en wat voor stres er was tussen de Gemeente Lelystad en mij. Inmiddels was de hulp ingeschakeld van een Das rechtsbijstand advocaat, medewerkers van de Ombudsman en steun van de politieke partij Leefbaar Lelystad en dan speciaal Jack, lid van die partij. Woensdag 28 augustus  poste ik al over escalatie en wat er allemaal speelde en gaande was. Nu kan ik melden dat vanmorgen met de post de beloofde brief is bezorgd.  Er speelde een aantal zaken en blij & opgelucht zal ik nu even melden hoe het wordt opgelost.

* Aanvraag invaliden kaart daar wordt de werkwijze Gemeente Lelystad aangepast, conform het voorbeeld dat ik ze gaf.
* Aanvraagformulieren WMO worden aangepast zoals de wet voorschrijft.
* De regels en afspraken tussen diverse partijen zijn aangescherpt waardoor hulpmiddelen niet meer worden weggegooid, maar hergebruikt.
* Mijn eigen bijdrage wordt aangepast  zoals ik voorgesteld heb
* De hele gang van zaken wordt betreurt en excuses worden gemaakt in de brief.

Uiteraard ben ik erg blij met alles wat de Gemeente Lelystad meld in de brief en zal ik na het weekend een passend antwoord sturen. Ik betreur uiteraard de maanden die ik hier mee bezig ben geweest en alle stres die er bijkwam kijken die ook de nodige lichamelijke klachten met zich mee brachten, maar de oplossing is er…de excuses ook en dan is er in mijn ogen maar een ding dat overblijft te doen. Excuses accepteren en hopen dat dit in de toekomst inderdaad beter zal gaan bij de gemeente zodat anderen deze ellende bespaard wordt. Hopend dat de toezeggingen snel uitgevoerd en actief zullen zijn wil ik het hoofdstuk  WMO Soap daarmee af te sluiten.

Tot slot wil ik wel even mijn dank uit spreken aan de DAS advocaat, medewerkers van de Ombudsman voor hun advies, hulp en de actie die ze ondernamen. Een speciale dank gaat uit naar Jack van de politieke partij Leefbaar Lelystad. Hij gaf advies. las mijn verhaal en had tijd en aandacht voor de burger en zo hoort het eigenlijk bij alle partijen te gaan. Daarnaast natuurlijk een grote DANK EJ WEL! voor familie, vrienden die mij opvingen, troosten tijdens deze maanden. BEDANKT ALLEMAAL!

Nu hopen dat de Gemeente echt waar maakt wat ze schrijven en dat andere en mijzelf in de toekomst deze ellende bespaard blijft, nu is er tijd om bij te komen de stres uit het lijf te laten komen en verder te gaan tot de orde van de dag! En voor het eerst begrijp ik van deze verstikkende maanden wat de slogan van Lelystad is en doet……..

Lelystad-geeft-lucht

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Laatste aflevering WMO Soap Gemeente Lelystad

 1. twil schreef:

  kennis van zaken, vasthoudendheid, kunnen en willen inschakelen van mensen die positief kunnen bijdragen tot een mogelijk oplossing. . . . . . . . . . . en dan de beloning ! geweldig !
  maar wat een zware spannende en vermoeiende periode !
  hopelijk kan je je nu wat ontspannen en genieten van wat er ook is.
  groetjes twil

 2. San schreef:

  Gelukkig dat het eindelijk wordt opgelost. Was een hele zware tijd voor jullie!

Geef een reactie