WMO Soap begint te escaleren in mijn ogen………

Vanmorgen vroeg op en  aan de koffie, dit zou een hele mooie dag gaan worden. Ik rommel op pc, speel spelletje en Johannes gaat naar Amsterdam.  Ik moet wat telefoontjes plegen en doe dat dus ook. Vlak voor ik weg ga gaat de telefoon de mevrouw van de gemeente Lelystad. Dit wordt een discussie dat voel ik al direct. Goed ze verteld me dat ze tweets gelezen heeft, mijn mail en dat de andere mevrouw ziek is en haar gisteren heeft ingelicht over alles. Dan zegt ze het is niet slim om het op twitter of sociaal media te zetten en ik vraag me  hardop af waarom niet is toch mijn goed recht om hierover op twitter, Facebbook en mijn log te schrijven. Antwoord is  simpel niet als je wilt dat het goed wordt opgelost. Is dit een dreigement, nee een advies klinkt er aan de andere kant, ik meld haar nog maar even dat ik het dreigend vind overkomen. Vervolgens vraagt ze of ik wil komen praten, ik vraag waarom  nou ze willen een concept brief die er ligt met me bespreken zodat ik weet wat er gaat komen en het begrijp. Nou euh maak die brief maar en stuur maar op luidt mijn antwoord. De discussie is er want zij wil perse dat ik langs kom om te praten met weer een nieuwe meneer ik heb daar geen zin meer in alles is telefonisch of mondeling en daarvan heb ik nu al paar keer aangegeven niet meer te willen en met post of mail te willen zodat ik zaken zwart op wit heb. Het is beter om te komen en praten met deze meneer klinkt het weer en weer meld ik dat ik de brief gewoon wil ontvangen en dan zal reageren op die brief.. Geen idee hoor maar lijkt me toch logisch dat de gemeente niet elke inwoner eerst uitnodigt voor gesprek met koffie om een concept brief te lezen ……maar goed ik laat weten dat ik van mening ben genoeg handreikingen te hebben gedaan, meer gesprekken heb gehad en het mooi vind en dus uit kijk naar de brief en het gesprek gaat weer naar twitter….ondertussen kook ik van binnen er komt bijna stoom uit mijn oren en ik  probeer zo rustig mogelijk en netjes mogelijk te antwoorden dat ik zelf bepaal wat ik al dan niet op sociaal media doe en ik dit voor de zoveelste keer erg dreigend vind overkomen en het gesprek wat mij betreft klaar is, ik vraag haar naar  telefoonnummer van de nieuwe meneer maar dat weet ze niet  ze moet hem eerst vragen of ik het rechtstreekse nummer mag hebben of het centrale, prima ik zie de brief wel verschijnen en hang op. Dan gaat mijn lijf op tilt, mijn emoties vliegen door mijn hoofd, ik huil ben boos probeer Johannes te bereiken…ik tril en krijg Johannes niet te pakken  in mijn hoofd hoor ik maar steeds haar zeggen  denk erom als je dit goed wilt oplossen dan  moet het via een persoon en niet via twitter ….IK bel met de mevrouw van de ombudsman, post gehad van haar dat dossier is aangemaakt en ze volgende week aan de slag gaan en ik vertel haar de nieuwe formatie, we bespreken het en  ik hoor volgende week meer. Ik post het volgende op Facebook!

IK HAAT DE GEMEENTE LELYSTAD
discussie aan de telefoon ze luistert niet!
Advies niet meer twitteren niet meer FB niet meer Weblog want dat is niet de juiste weg moet via een kanaal om voor mij dit goed op te kunnen lossen…….ik wil een schriftelijk antwoord…zij wil dat ik weer kom praten en dat doen we niet weer een advies van haar nou weet je dit advies voelt als dreigement zo is het niet bedoelt nee maar zo voelt het wel……nou gemeente Lelystad ik wilde het via een persoon oplossen jullie zijn de gene die het nu weer telefonisch doen terwijl ik heb aangegeven via brief of mail te willen comminucieren en wederom kiezen jullie voor weer een nieuw figuur en deze ken ik niet.
EN VOOR DE GOEDE ORDE IK MAAK ZELF WEL UIT WAT IK OP FACEBOOK OF TWITTER EN HELEMAAL OP MIJN WEBLOG ZET!

agressie28

Op twitter gebeurt het volgende:tweetKnipsel

Nou zal de gemeente dit waarschijnlijk niet waarderen, maar ik waardeer het ook niet. Er is van mij kant nadrukkelijk gevraagd niet meer telefonisch te communiceren maar via post en  mail, ik wil de dingen vanaf nu zwart op wit hebben na alle loze gesprekken en  onuitgevoerde beloftes. Dan wordt je weer gebeld en voel je je daarna bedreigd in de vrijheid van dingen posten op sociaal media terwijl ik wel de privacy in acht neem, ik publiceer geen namen en details maar mijn ervaring, mijn leven en als dat een goede oplossing in de weg staat weet ik het ook niet meer. Wel denk ik dat als andere mensen zo gaan werken er bv in Den Haag nooit meer iets goed  opgelost gaat worden, van die situaties staan de kranten, sociaal media namelijk dagelijks vol.
Goed knop moet om ik moet weg ik  zou naar Annie in Zwolle, de mevrouw die ik daar leerde kennen in verzorgingshuis. Helaas is er dus iets mis gegaan met Valys de heenrit staat op 28 september en de terug rit op 28 augustus. Weer zoiets  vaags, ik annuleer en rijdt huilend weer mijn huis in. Als je online boekt neemt het programma zelf datum en tijd over naar terug rit dus hoe kan dit nou gebeuren? Nou ja ik annuleer de terugrit en bel Annie af, ze is wel erg blij met de bloemen die ik liet bezorgen omdat meenemen wat ingewikkeld is, en we proberen het volgende week weer.
Johannes komt vroeg thuis om verder te werken we bespreken het gebeuren….dan gaat hij aan het werk. Ik ben van slag, ik ga naar de klotuh door dit gezeik en waarom? Geen idee! Vandaag geen post meer en niets meer ik ga zitten in mijn stoel en  proberen af te koelen en me niet bedreigd te voelen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie