VVD & PVV doorberekeningen CPB

PVV
Heb naar nieuws uur gekeken voor meer uitleg en duidelijkheid over de doorberekening van cijfers door CPB.
Meneer Wilders  belazert de boel grondig en is trots op zijn uitslag, maar waarom is mij volledig onduidelijk. Meneer Wilders roept continu dat de verkiezingen maar om één ding draaien de EU/EURO.
Je zou dan ook verwachten dat  meneer Wilders zijn gelijk zou willen halen en dit laat doorberekenen, maar nee hoor dat doet hij niet.
Het CPB heeft dus niet berekent wat de kosten zullen zijn als we terug gaan naar de gulden en uit de EU/EURO, jammer want ze schatten dat de kosten extreem hoog zullen zijn, maar dat is natuurlijk niet wat meneer Wilders wil horen  of erger hij wil niet dat wij keizers het horen…..helaas nu horen we het toch.

VVD
Dan naar meneer Rutte die ergert me nog meer, want hij roept dat de VVD er voor iedereen is nou euh een ander gevoel bekruipt me nu toch echt wel. In het debat melde Roemer dat Rutte de eigen bijdrage ziektekosten zou verhogen de reactie van Rutte was dat Roemer een leugenaar was en het verzon. Nou mijn conclusie is dat niet Roemer liegt maar Rutte en hij verdraait zijn eigen verkiezingsprogramma. In het VVD programma staat te lezen dat je 350 euro eigen bijdrage gaat betalen, dat is bij iedereen wel zo dus tot zover geen probleem. Maar dan opeens kom je het volgende tegen en lees dit goed want het is sneaky en erg pijnlijk voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.

De VVD introduceert naast het eigen risico een procentuele eigen betaling met 150 euro over 50% van de uitgaven. Bovendien brengt de VVD de huisartsenzorg onder het eigen risico en schaft het de compensatie eigen risico af.

Ze verhogen dus niet bestaande eigen risico maar introduceren het nieuwe boven op het oude bestaande.  Dus als je de volle 350 euro hebt betaald en nog eens 300 euro  vergoed krijgt krijg je dus een rekening van 150 euro en betaal je dus gewoon 500 euro eigen bijdrage!
Dit raakt voornamelijk de groep  chronisch zieke en gehandicapten, maar ook de ouderen omdat de huisarts er ook onder gaat vallen en dan tja pak je dus wederom de zwakkere uit de samenleving en bewijst de VVD eens te meer weer waar ze voor staan de sterkere sterker maken en de rijke rijker……….dus mijn advies Meneer Rutte kom er gewoon voor uit en lieg er niet over,  scheld andere niet onnodig uit maar kijk eens in de spiegel en hoop dat u lang gezond blijft.
In het debat ging Rutte heel hard  tegen Roemer tekeer over meer betalen van belasting bij de hogere inkomens en al hoewel Roemer al meermaals had vermeld dat het om inkomens gaat boven de 150 duizend euro bleef Rutte maar roepen dat de gewone man zoals de wijkverpleegkundige, leraar postbode enzovoort dan bij de SP 2000 euro per jaar meer betalen.
Nou meneer Rutte de enige ton die ik zie bij  mensen in de zorg is de ton voor afval naalden, bij leerkrachten zal het de oud papier ton zijn en voor de postbodes de regen ton vol regen water dat ze opvangen met rondlopen, want geen van deze gewone mensen verdient dat geld per jaar dat Roemer wil aanpakken. Ik geloof dat u toch even terug moet gaan naar de mensen en eens vragen naar hun jaarsalarissen want zelfs dat van u valt er niet onder!

Zo genoeg voor nu  wellicht later meer over andere partijen 🙂

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar VVD & PVV doorberekeningen CPB

  1. roos schreef:

    helemaal mee eens!!!!!!!!
    Ik heb uw mening gedeeld!

    gezondheid voor U gewenst!

Geef een reactie