Als de gemeente het niet opruimd zal je het zelf moeten doen, denk ik

Zaterdag 31 Juli
Zo de laatste dag van juli en dan op naar augustus, wat vliegt de tijd aan ons voorbij.
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen tot half 11 en dat was lang geleden, maar dan geniet je er des te meer van.
Ik was wel al om half 7 klaar wakker en heb toen de was opgevouwen en ben terug gekropen en heb nog lekker liggen knuffelen met de katten en wat gedoezeld, heerlijk!
We hebben toen huisje gedaan, was aangezet, dieren verzorgd en wat op de pc zitten werken.
Daarna zijn we op stap gegaan naar de Intratuin, daar hebben we nieuwe hangplanten gehaald voor aan de pergola, de vorige waren overleden en op en het staat erg leuk als er planten hangen.
Naast de pergola staat een plastic pot en die is vervangen door een houten bak en bij het huis hebben we de smalle doorgang geblokkeerd door kleine houten bak met mooie paarse bloemen erin, staat echt super.
Verder kochten we nieuwe sproeisysteem voor de reptiel bakken, deze is groot en er kan 5 liter in en zal voortaan naast de stelling staan, hij sproeit stukken beter, sneller en meer nevel-achtig.
Ook haalden we een nieuwe snoeischaar met lange steel, zodat Johannes weer makkelijker wilgentakken kan halen voor de reusjes.
Johannes haalden al het onkruid weg bij de voordeur en dat groeit wel heftig snel met wat regen en veel zon en nu hebben we een sproeier gekocht met Roundup onkruidvrij vloeistof en dat is kant en klaar spul dus pompen en spuiten maar en hopelijk duurt het nu langer voor er weer zoveel onkruid staat.
image001 erg handig!
En nu is het helemaal gaaf en netjes voor ons huis, kijk maar
image002

 
Toen deze klus geklaard was zijn we samen naar de parkeerplaats gegaan, want o jee wat een berg onkruid groeit daar bij onze auto’s, het staat nu zon 20 cm hoog en de gemeente heeft wel gespoten, maar ja dan moet het nog wel opgeruimd worden.
Verder heeft Johannes meteen half afgebroken takken van de bomen naast onze auto’s gesnoeid, een struik langs de stoep bijgewerkt en het ziet er nu perfect uit.
Het waren maar liefst 9 vuilniszakken vol onkruid en troep wat er lag bij onze auto en de Canta en dat staat erg smerig en onverzorgd.
Buurvrouw Ria heeft net als wij een invalidenparkeerplaats en had hem van de week ook al schoongemaakt en nu zijn dus de eerste 3 plaatsen erg schoon en netjes de rest is een zooitje.
Buurvrouw Ria zag ons bezig en vond het super mooi resultaat, we kletsten even gezellig en toen kregen we een pan vol heerlijke verse fantasie soep.
Ik hielp Johannes zoveel ik kon dus ik veegde een groot stuk en bracht alle zakken met scootmobiel naar de container en daarna zijn we binnen pauze gaan houden met de heerlijke soep!
Vervolgens even de boodschappen gedaan bij de AH en we namen een heerlijke thuismaaltijd mee en na het opruimen van onze boodschappen lekker rustig zitten eten.
Ik heb in de avond de caviakooi verschoond en Johannes deed de bak van de muizen en zo werd de laatste dag van juli een hele drukke dag waarin we veel gedaan hebben.
We zijn erg blij met hoe het er voor de deur nu uitziet en vooral de nette parkeerplaats geeft ons een goed voldaan gevoel.
Nog wat tv zitten kijken, op Facebook bezig geweest en ook nog aan prijsvragen forum gewerkt en nu is het hoogste tijd om te gaan slapen, morgen halen we “onze smurf” Lianno weer op en dan hebben we nog 2 heerlijke weken vakantie met hem.
Smurf is een koosnaampje dat in de afgelopen tijd is ontstaan zo gaat de douchekop hier in smurfstand, hangen de handdoeken op smurfhoogte kortom het is gewoon erg smurfig!

image003

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Pompe. Bookmark de permalink.

Geef een reactie