Kuifje & Gizmo weer terug na castratie

Dinsdag 9 Maart
Vandaag vroeg op en er staat heel veel op het programma, om te beginnen komt Sjoerd onze huisje doen dat is gezellig en dan is alles weernetjes.
Meteen om 9 uur brengen Johannes en ik samen Gizmo en Kuifje naar de dierenarts, ze worden vandaag gecastreerd.
Johannes werkte na het wegbrengen thuis en ik rommelde wat met post en zat achter de pc.
Ik voel me redelijk de buikpijn is nog niet over maar is goed te doen zal vanzelf wel overgaan, ik ben niet meer misselijk en dat vind ik wel fijn.
Tegen de lunch kwam Jeanette en we dronken snel een kop koffie en zijn toen weg gegaan, eerst even tanken en op naar Zeist, in Zeist hadden we een overleg over Lianno.
Het werd een gesprek van een 5 kwartier en we kregen wat papieren mee om in te vullen, nu zal men Lianno gaan onderzoeken en hopelijk kunnen zij een verklaring geven voor Lianno’s zijn gedrag en hopelijk kunnen we hem dan gezamenlijk helpen dit aan te pakken.
In ieder geval gaan we door met de om en om weekendjes en alle vakanties en wij kijken er naar uit en Lianno vind het ook geweldig dat hij zo veel mag komen logeren en omdat te regelen is de indicatie voor pleegzorgouders voor weekend en vakanties nu de deur uit en dat houdt in dat we binnenkort officieel zijn weekend/vakantie pleegouders zijn.
Na het gesprek terug naar huis een kop koffie genomen en nog even nagepraat en toen ging Jeanette naar huis en wij via de AH naar de dierenarts om de kanjers op te halen.
Bij de dierenarts kregen we ook een gesprek, want het was niet allemaal gegaan zoals het normaal gaat bij Kuifje ging het afknopen van de bal niet helemaal lekker en glipte de bal weg en dit leidde tot een klein wondje waarvoor een inwendige hechting is geplaatst.
De hechting zal vanzelf oplossen en Kuifje zal er verder niet veel van merken en dit zijn dingen die gewoon kunnen gebeuren als je het mij vraagt, maar Gizmo is een ander verhaal.
Gizmo ging onder narcose en al snel sloeg zijn hartslag op hol om vervolgens volledig in te zakken naar een weer veel te alge hartslag, hij kreeg hartritmestoornis tijdens de ingreep en ze hebben de ingreep afgemaakt en hem aan zuurstof gelegd en direct na de ingreep hebben ze hem laten ontwaken door een spuitje.
Toen Gizmo weer versuft wakker was werd zijn hartslag weer normaal en bleef de rest van de dag normaal, toen wij er waren lag hij lekker op een warmtemat en was alles goed.
Het kan heel goed zijn dat Gizmo heftig reageert op de narcose en dus zullen we in de toekomst als hij onder narcose moet heel goed moeten opletten, maar omdat Gizmo al een tijdje beetje rommelt met zijn gezondheid is nu de vraag of hij niet een hartritmestoornis heeft en om dit te onderzoeken moeten we een ECG en ECHO laten maken, maar zowel de dierenarts als wijzelf vinden dat wel een hele stap.
Laat ik duidelijk zijn ik doe alles voor mijn dieren het zijn net mijn kinderen, maar onnodig zulke ingewikkelde onderzoeken doen is ook niet goed, dus we gaan Gizmo goed in de gaten houden en we kijken even hoe hij zich verder ontwikkelt en mocht er maar de geringste twijfel zijn zullen we echt wel verder onderzoek laten doen.
Het onderzoek kan alleen in een van de grote klinieken zoals in Emmeloord, Ermelo of Zeist en geen van allen ligt echt in de buurt, maar dat zien we dan wel en als er een hartritmestoornis is kunnen we allerlei dingend oen om hem een goed leven te bieden en hem oud te laten worden zoals bv een pacemaker plaatsen.

Mocht Gizmo een slechte dag hebben gaan we direct naar haar toe of komt zij hierheen om zijn hartje te luisteren en voor als nog gaan we ervan uit dat het de narcose was die Gizmo niet goed aan kon.
Goed dat was wel even schrikken, maar de dierenarts was duidelijk en ik vertrouw haar voor 100% en ik ga er dus vanuit dat alles wel goed komt.
Toen naar huis gegaan en Smockey weer zijn vriendjes gegeven die wel blij was dat ze er waren, maar ook even moest wennen omdat ze anders roken uiteraard, maar al snel zaten de mannen weer gezamenlijk brokken te eten en lag een ieder op zijn eigen favoriete plekje te slapen en/of zich uitgebreid te wassen.
Wij aten ons avondeten en kletsten nog even na over alles van vandaag, Johannes kreeg nog een telefoontje van zijn werk en verder lekker naar de tv gekeken CSI was erg spannend.
Nu is het bedtijd, morgen drukke dag Canta verhaal gaat verder en daarna infuus……….

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kuifje & Gizmo weer terug na castratie

  1. Greetje schreef:

    Dat is even schrikken zeg met Gizmo, ik wens jullie en jullie kanjer veel sterkte en ik hoop dat het echt alleen aan de narcose heeft gelegen, geef ze alledrie maar een lekkere knuf van me, fijn dat ze weer thuis zijn

  2. San schreef:

    Dat is inderdaad schrikken! Sterkte en een dikke knuffel.

Geef een reactie