Gezellig op bezoek in Utrecht

Vanmorgen werden we rond 10 uur wakker, mooie tijd want het was best wel laat gisterenavond.
Vol verbijstering en ongeloof heb ik met Johannes zitten kijken naar beelden van het feest dat geen feestje was in haren.
Ik heb erg te doen met de inwoners van Haren en helemaal met Merthe die zal haar 16e verjaardag als trauma met zich mee gaan dragen.
Petje af voor de politiemensen, mensen van de ME en het gemeentebestuur!
Tijdens de rellen waren de beelden angstaanjagend en dan staan die mensen daar toch maar even om weer orde op zaken te stellen terwijl men letterlijk van alles naar hun hoofd gegooid krijgt, van vuurwerk, hekken, fietsen, stenen, flessen kortom alles vloog er rond.
Achteraf krijg je dan de schuldvraag, nou dat is simpel dat is kleine groep relschoppers die bewust kwamen om de boel af te breken, de Ah leeggeroofd, straat is een zooitje, auto’s vernield, overal glas en rotzooi, uitgebrande  bergen kortom tonnen schade!
Het si makkelijk om te zeggen de burgemeester heeft bla bla, Merthe heeft bla  bla en men had een feest moeten organiseren enzovoort, maar  kom op mensen er was geen feest dat was duidelijk, wie gaat er nou vanuit dat een 16 jarige meisje van ouder half Nederland mag uit nodigen? Daarnaast denk na ook de ouders hadden al in de media aangegeven at dit een foutje was, maar een paar mensen waaronder een DJ van Radio 3 FM bleven maar titreren, posten op Facebook en oproepen om te komen feesten en tja dan heb je een groep  die er echt bij wil horen en het resultaat spreekt boekdelen.
Ook de media zoals ANP gaf wel rare berichtgeving om een uur of 16.00 uur was overal te lezen dat het feest – wat geen feestje was – van locatie was veranderd….raar toch maar hoe dan ook de beste stuurlui staan aan wal en ik dus ook en ik hoop dat de daders snel gepakt worden en opdraaien voor schade en flinke straffen gaan krijgen.
Verder toon ik bij deze heel veel respect voor de politie end e ME en uiteraard gemeente bestuur Haren, want dit was zo extreem en toch bleven jullie er om de orde te handhaven.
Tot slot over deze zwarte dag  van haren een gefeliciteerd voor Merthe en meis aub voel je niet schuldig want dan ben je echt niet en ook je ouders hebben hier geen schuld aan!
Het zijn de mensen die dit gedaan hebben, gepromoot hebben en als je het heel goed bekijkt zijn zij ook nog verantwoordelijk voor het bewust verpesten van jouw 16e verjaardag!
Niet alleen door de rellen maar alleen al doordat men toch kwam na alle niet komen verzoeken!
Goed na het ontbijt zijn we de dieren gaan doen, kreeg veel telefoontjes, sms’jes en vooral e-cards….erg leuk.
We gingen even naar de Intratuin om spullen te halen voor het aquarium dat we cadeau doen aan Michel voor zijn verjaardag.
Naar huis en de rest ingeladen en toen kwam moeders nog even een hele mooie kaart brengen en toen zijn we gaan rijden.
Veel kaarten trouwens bij de post dus echt een feestdag zo.
Het mooiste cadeau is natuurlijk de berichtgeving dat ik mijn infuus tegen de spierziekte Pompe behoud, samen met alle andere patiënten en de patiënten  met Farby.
Het is een mooi cadeau en ook dubbel want mensen die nu komen en de ziekte krijgen, krijgen het niet meer vergoed en dat is voor mij ook moeilijk, ik besef hoe moeilijk die het er mee zullen hebben. Gelukkig zijn er niet veel patiënten en komen er ook niet veel bij en dus blijft de hoop dat ook nieuwe patiënten het geluk krijgen en het infuus in de toekomst.
Onderweg dikke file op de A27 en we kwamen daardoor een half uur later dan gepland aan bij Nienke, Michel en Ilja.
Tante Miek was er ook en het werd erg gezellig, later kwam ook Lisa en we aten heerlijke linzensoep.
Ze hadden voor Michel en mij een minitaartje met onze leeftijd erop en ze zongen gezellig voor ons in de tuin, het was heerlijk weer en we zaten dus heel de middag buiten in de zon.
Johannes, Michel en Ilja maakte het aquarium in orde en in de avond zwommen hun guppen in het  mooie nieuwe aquarium.
Van Nienke, Michel en Ilja kreeg ik nog een rondbrei naald en een set voor pompon makers en daar ben ik blij mee, Tante Miek had heerlijke Friese koekjes en  een grote droge worst voor me meegenomen heerlijk!
Met de post kreeg ik een hele grote doos Merci van een lid van ons prijsvragen-forum en daar ben ik erg blij mee, Edwin, Anouk en Rocky Dwayne heel erg bedankt voor dit heerlijke cadeau.
Tegen half 10 reden we weer naar huis en thuis nog wat zitten kletsen en uiteraard wat op internet gezet, mijn Facebook pagina staat helemaal vol felicitaties na 100 ben gestopt met tellen.
Nu is het alweer laat en ga ik  lekker douchen en dan slapen, het was een leuke dag en een mooie verjaardag.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Pompe. Bookmark de permalink.

Geef een reactie