Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

28aug/101

Muisjes krijgen nieuwe meubels van Lianno

Zaterdag 28 Augustus
Vanmorgen om precies 8 uur op en lekker aan het ontbijt, Lianno keek even wat tekenfilms en ik deed toen de dieren samen met hem.
Het is raar weer hoor regen, droog en zon en dan opeens weer onweer het wisselt zo snel dat ik het niet meer kan volgen.
Lianno en Johannes zijn even samen gympoen gaan kopen en ik deed toen even ons huisje stofzuigen, dweilen moet echt elke dag met 2 katten die gewoon naar buiten willen en mogen dan krigj je blubbersporen en moet er dus extra gedweild worden, maar ach ze vinden het zo lekker even buiten.
Na de lunch was er belmoment tussen Lianno en zijn moeder en samen hebben ze gezellig half uurtje zitten kwekken over van alles en nog wat.
Lianno speelde boven met vriendje, buiten spelen kan nu echt niet met dit weer, alles staat nog blank ook al schijnt de zon wel.
We zijn even naar Almere gereden om de Ranzijn te bezoeken en kochten hooi, kattengrit en wilde eigenlijk een paar extra Roodkeel Anolisen halen, maar toen we in de bak keken lag er een dode en zagen de andere eruit alsof ze dood gingen en dan zijn we meteen klaar en dus doorgelopen, ik kon het niet nalieten nog even een opmerking te maken tegen verzorger.
Ik zie zoiets van je kan hier geloof ik beter een begrafenisondernemer laten komen dan een dierenverzorger en hij zie ach jammer nou heeft die het niet gehaald en ik dacht jij bent gek en ben doorgereden in rolstoel voor ik dingen ga zeggen die ik beter kan laten.
Maar laat ik duidelijk zijn ik zal dus echt nooit daar een reptiel vandaan halen, ze zien er echt heel slecht uit en het zou veel beter gecontroleerd moeten worden wie die dieren verkopen mag, dit is voor deze dieren daar een hel in die bak ze gaan gewoon langzaam kapot en men laat dan ook de doe nog liggen en geloof me die lag er echt niet net eventjes……
Goed na dit fiasco heeft Lianno nog een nieuwe inrichting voor de muizen mogen uitzoeken en dat werd een houten loopwiel en huisje echt leuk.
image001 image002
Lief hé en Lianno heeft toen we thuis kwamen zelf de bak schoongemaakt en opnieuw ingericht en de vijf muisjes vinden het echt leuk.
Ik maakte vanavond rijst met kip kerrie zoals Lianno graag wilde en na een heerlijke maaltijd heb ik software geïnstalleerd op mijn pc, het heet Familiepakket 1011 en is van Ambrasoft.
Dit bedrijf maakt heel veel software voor de scholen en ook voor particulieren en dan afgestemd op scholen, nou klik de link even en lees er alles over, KLIK HIER.
Dit is een speciaal pakket leeroefeningen van basisschool kinderen 9-12 jaar en is echt superleuk.
Lianno zag het en herkende het meteen van zijn oude school en de tijd bij zijn pleegezin en toen het erop stond, ik de boel op zijn nivo had ingesteld begon hij meteen met spelen en ruim een uur lang bleef hij druk bezig met rekenen en taal tot breuken aan toe.
Het is de bedoeling dat dit op een oudere pc komt en dan op zijn eigen kamer, maar voor nu mag hij als hij wil op mijn pc aan de slag en op die manier oefent hij op leuke manier zijn werk van school, ik kan het echt iedereen aanraden die kinderen heeft op basisschool.
Ondertussen speelde ik het nieuwe Nintendo DS spel dat San mij tipte Cradle of Egypt en dat is super gaf en ik ben inmiddels al op level 23, San bedankt voor de tip.
image003
Johannes rommelde op zijn laptop en werkte aan opdracht die we nog moeten maken voor jeugdzorg en ik ga hem nu even helpen en dan lekker slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat erg dat mensen zo met dieren omgaan! Diep triest. Leuk die speeltjes voor de muizen. Veel plezier met je spel, ik ben er ook gek op en speel het bijna dagelijks.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.