Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

30mei/101

Nienke is jarig en een ontregelde Lianno

Zondag 30 Mei
Lianno had vandaag zijn dag niet, dat was aan alles merken al om half 7 was hij dingen aan het doen die hij niet mag en dus kreeg hij te horen dat hij zijn bed in moest en toen werd hij nog bozer en kreeg hij ook te horen dat hij na ontbijt strafwerk mocht schrijven.
Om 8 uur eruit, ontbijt en strafwerk na het schrijven van zijn regels met Lianno zitten praten, maar het wordt niet echt duidelijk wat hem dwars zit.
Lianno gaat wat spelen en dan maken we ons klaar om naar Utrecht te gaan en daar heeft Lianno wel zin in.
Nienke mijn nichtje is vandaag jarig en daar gaan we op visite, ik had nog een nieuwe sapcentrifuge gewonnen en zij wilde er graag een dus samen met een mooie sappen bijbel kreeg ze die vandaag en zij is er erg blij mee.
Haar zoontje Ilja en Lianno spelen lekker iet elkaar terwijl gezellig samen kletsen met koffie/thee en heerlijke zelfgemaakte taart.
De moeder van Nienke Tante Miek was er ook gezellig en de dochter van Nienke Lisa, Lisa is net op kamers gegaan en daar hebben we gezellig over zitten praten.
Ik ben vanuit ouderlijk huis direct in eigen flat gegaan en even erna gaan samen wonen in een eengezinswoning waar ik nu nog woon en het hele studenten leven en op kamers gaan heb ik overgeslagen en aan de ene kant denk ik pfff gelukkig maar, maar de andere kant heb ik ook iets gemist voor mijn gevoel als ik de verhalen hoorn .
Ik heb geen echte studententijd gekend, na de LBO verzorging ben ik wel verder gaan leren in de administratie, maar ik had toen ook direct al een leerbaan en dus werkte ik al snel.
De dag was weer zo om en dus tijd om Lianno terug te brengen naar Driebergen en dat was nu nog maar 15 minuten rijden, want we waren al in Utrecht, onderweg speelde Lianno op de Nintendo DSI XL daar staan wat andere spelletjes op end ie vind hij erg leuk, Lianno mopperde dat het weekend te kort was en bleef dat herhalen.
Eenmaal daar even zitten napraten en toen hoorde we inderdaad ook dat hij met school op kamp gaat, erg leuk schoolkamp, ze wisten alleen niet waarheen maar dat horen we nog wel.
Altijd praten we even het weekend door en dan gaan we weg, maar nu ging het anders, dat wat ik al zag aankomen de hele dag gebeurde daar op het moment van afscheid, Lianno barste in tranen uit en wilde er niet over praten.
Na wat praten kwam het verhaal er dan stukje bij beetje uit, maar dat was voor ons al bekende informatie en er bleek inderdaad meer te zijn, maar dat wilde hij alleen aan mij vertellen dus iedereen de kamer uit en Johannes bij de deur zodat hij Jet wel kon volgen en toen kwam de boosheid eruit en ik stelde hem gerust, legde de dingen uit.
Toen is Lianno zijn gezicht gaan wassen en was hij stuk rustiger, ik legde de leiding even kort uit wat er was en zij zullen dit later oppakken en we namen afscheid en gingen weg met een naar leeg gevoel van onmacht en woede, en onbegrip.
Ik kan niet goed beschrijven wat voor gevoel dit is omdat ik ook niet kan vertellen wat Lianno vertelde daarmee zou ik andere mensen hun privacy schaad.
Maar dit is mijn log en hier schrijf ik over mijn leven en gevoel en dit gevoel is niet fijn!
Okay dat geschreven hebbende hebben wij heel de weg terug zitten praten over alles en thuis gekomen heb ik meteen een mail gestuurd aan zijn voogd voor extra overleg, daarna eten besteld en gegeten.
Ik heb nog wat tv gekeken en was onrustig, dus gaan douchen en toen nog wat gerommeld op de pc en nu schrijf ik mijn log en dan ga ik zo maar naar bed want het is toch al weer 22.00 uur.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Dikke knuffel


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.