Prinsjesdag 2022, trots op ons koningshuis!

Dit had een mooie dag moeten worden en ik zat er helemaal klaar voor koffie, en de pc als tv aan op NOS.
De eerste dingen waren alweer boze boeren berichten tractors die in beslag genomen waren en arrestaties, Den Haag veiligheid regio het voelde al niet fijn.
Dan eindelijk is het tijd voor de rijtoer en al snel is de dag war ik heel jaar naar uit kijk, genieten van onze koninklijke familie, niet zo leuk meer. Het zou bijzonder worden na 2 jaar niet door Corona en Amalia die voor het eerst mee was.
Het werd allemaal anders en al snel heb ik het geluid maar uit gezet, de verslaggevers zeverde me teveel, gingen demonstranten vragen stellen en ik had zoiets rot op het draait niet om hun.
Demonstreren is prima, mooi recht in onze democratie, maar wel op respectvolle manier en dat respect was nergens te zien, horen.
Onze oud koningin, nu prinses Beatrix zit sinds ze aftrad altijd te kijken naar haar zoon en nu kleindochter bij raad van state gebouw. dit jaar zag ze niets anders dan middelvingers, omgekeerde vlaggen en hoorde ze woorden als landverrader, NSB er , Hoer en de ziekte met K vloog ook regelmatig door de lucht.

Een zeer pijnlijk beeld zo respectloos voor de prinses Beatrix, zo onverdiend. De vrijheden gaan te ver respectloos gedrag! Nederland wordt te vrij voor meningen! Als je wat zegt dan wordt je bedreigt, zij lijken de baas tegenwoordig!
De verslaggever bij NOS en de radioman bij NPO noemde dit o gelukkig Beatrix is gaan staan en lacht…nou dit is niet lachen dit is een zeer gekwetste en bedroefde prinses het doet me zeer haar zo te zien!

De groep van Nederland in verzet, gele hesjes, Baudet FvD aanhangers, boze boeren FDF ze zullen allemaal eens dienen te gaan beseffen dat we in een democratie leven, de stemmen van de meeste zijn en blijven voor VVD en Mark Rutte (ook niet mijn keus) maar zo werkt dat nou eenmaal. Zeker in een land waar er ook nog bijna 50% van de inwoners wel een mening heeft, een grote mond en veroordeeld maar niet stemt.
Een democratie kan alleen bestaan als iedereen zich aan de regels, wetten,normen, waarden en grenzen van fatsoen houdt.
Helaas groeit het populisme die daar dus niet an wil en kan voldoen, ze schreeuwen veel en vaak niet onderbouwd, of het is complot denken en men is letterlijk volgens eigen zeggen uit op ontregelen van de maatschappij.
In de kamer denkt men alles maar te kunnen zeggen op alle manieren onder de noemer het vrije debat, nou het is compleet losgeslagen op dit moment en het vrije debat is vaker een persoonlijke aanval op de bewindslieden en deelnemers uit de kamer, met hoop driegen, schelden en nare verwensingen.
Steeds meer mensen die werken in onze Staten-Generaal moeten worden beveiligd tegen burgers die blindelings hun volksvertegenwoordiger volgen en gezien die hun voorbeeld functie niet goed uitvoeren kunnen hun kiezers niet anders blijkbaar dan de foute keuzes maken en mee doen.
Ons land zakt langzaamaan een anarchie simpel weg omdat we door over democratie de populisten steeds meer ruimte geven.
Een mening is prima, anders denken, demonstreren ook maar niet ten koste van alles omdat je uit bent op chaos!

Amalia 18 jaar, wordt bedreigd en is de eerste keer bij balkonscène en zwaait , ze staat daar en ziet omgekeerde vlaggen, hoort boe boe, fluitjes, middelvingers worden getoond, landverraders roepen ze haar toe en ze glimlacht en staat kaarsrecht en zwaait, kijk dat is pas daadkrachtig. Respect voor haar al had ik haar een mooiere eerste Prinsjesdag gegund.
Trots op ons koningshuis!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie