Politiek hypocriete reacties

Het begon met een naar telefoontje naar Kajsa Ollongre…U bent positief getest op corona, ze gaat snel weg van binnenhof en dan maakt een fotograaf de volgende foto en heel het land is in rep en roer.

De aantekeningen van Kajsa Ollongren zijn op deze foto nog net te lezen.
 Foto: ANP

Er volgt een storm van verontwaardiging………en uiteraard komt er een debat. Ondertussen is de pers al druk op zoek wie wat gezegd heeft en de aannames, vooroordelen vliegen over de sociaal media. Mark Rutte zegt niets gezegd te hebben in die trend.

Debat en dan blijkt dat Mark Rutte wel iets gezegd en heeft en meteen breekt er storm los in de tweede kamer en op sociaal media, mark Rutte is een leugenaar.
Het debat gaat door en men vervalt in de eeuwige sleur van herhalingen van een en dezelfde vragen, maar dan steeds van andere partij. De oud- verkenners en de neiuwe verkenners komen in kamer uitleg geven, het duurt de hele avond topt ver in de nacht.
Motie van afkeuren en motie van wantrouwen volgen de eerste haalt meerderheid alleen VVD stemt tegen de wantrouwen haalt het niet en dankzij de regeringspartijen haalt een motie van wantrouwen het niet.
Het is voor een simpele burger niet meer te volgen, want bewijs voor hetgeen waar dit om begon is er niet. het begon namelijk over het feit dat mark Rutte Pieter Omtzigt weg zou willen werken met “functie elders”.
Uiteindelijk is de conclusie niemand weet wie het precies zo gezegd heeft, niet de verkenners en niet de mensen zelf.
Conclusie is dus een ambtenaar van verkenningsbureau schreef het op en die mogen we niet horen blijkbaar en die wordt beschermt en niemand zal ooit weten waarom die persoon dit zo opschreef en op basis van wat.
Maar hoe dan ook Mark Rutte krijgt de volle laag, ik ben geen mark Rutte fan en ook geen VVD stemmer, maar dit slaat nergens op. Mark Rutte is niet foutloos, niemand is dat in de politiek en ja erge dingen zijn gebeurt maar dat maakt dit gedrag van de rest niet in orde.
Ik heb sterk het gevoel dat dit een gelegenheid is waar “smerig” gebruik gemaakt wordt om de toch populaire Mark Rutte eruit te krijgen. Nooit een Rutte IV kabinet.
Het debat sluit en men gaat het Paasweekend gebruiken om zich te bezinnen en dinsdag gaan ze nieuwe verkenner kiezen en gaat het verder.

Ondertussen hoor je niemand meer over het vreemde artikel in HP de Tijd en Telegraaf over Pieter Omtzigt, gegeven door prominenten van het CDA. Teksten als hij schreeuwt tegen mensen, gooit spullen, loopt te huilen en meer staan er in. Pieter zou labiel zijn en ziek thuis zitten, overspannen, is toch geen fijn portret van een partij waar je bij hoort. Bronnen je eigen partij leden en wel anoniem(voor ons).
CDA heeft al tijdje integriteit problemen binnen de CDA partij. Hugo de Jonge wint de lijsttrekkersverkiezing en niemand geloofd dat het eerlijk ging dus hoop gedoe in de media en op sociaal media en toch wint hij alsnog van Pieter Omtzigt. Dan treed Hugo op laatste moment terug en schuift CDA bestuur Wopke Hoekstra als lijsttreekoker naar voren en Pieter Omtzigt wordt de nummer twee.
Direct na de verkiezingen gaat het al los, want men is erg benieuwd wie de meeste voorkeurstemmen krijgt in CDA en wat dat voor gevolgen zal hebben als het nummer twee is.
Kortom dat verklaart dus ook waarom een verkenner en Mark Rutte er waarschijnlijk gewoon net als vele andere Nederlanders het ervoer hadden, los van de verkenning en formatie.
Maar de oppositie ziet een kans en die grijpen ze aan en hopen heel hard dat Mark Rutte IV nooit komt.

Als we (goede) vrijdag wakker worden is er weer een dikke storm los gebroken in media en sociaal media Meneer Segers van CU heeft besloten even op de persoon te gaan spelen, dat we ze in debat steeds mark Rutte van beschuldigen richting Pieter Omtzigt. Maar dat ter zijde. Nu doet hij het en hij deelt mede dat hij niet langer meer kan en wil meewerken onder een kabinet waar Mark Rutte de leiding heeft, de partij VVD die wel maar Mark Rutte niet.
De heer Segers wil dus u de VVD dwingen mark Rutte weg te doen of niet meer met hem samen te werken, is dit niet op de persoon spelen ? En waarom nu dit op goede vrijdag, jullie zouden je bezinnen tot dinsdag? Opeens krijgt Pasen naar gevoel…Jezus kruisigen en dan wederopstanding en hem heilig verklaren ……. Mark is nu aan een soort kruis genageld en straks…………..nou ja dat misschien dan niet, maar het klopt niet wat de heer Segers hier doet.

Dan de pers het is nooit goed en ze liggen als een soort aasgieren op de loer, wachtend op dat ene kiekje dart iemand de das om zal doen…wachtend op die ene anoniem bron die iemand zijn leven op zijn kop zal zetten, lekker werk,, maar was is het objectieve nieuws gebaseerd op feiten…….want nu gaat het nog steeds om de tekst “Pieter functie elders” die Mark Rutte in zijn schoenen is geschoven, want toen de pers hem vroeg heb je over functie Pieter gesproken Rutte nee antwoordde. Dat is ook zo de functie heeft hij nooit zo gezegd blijkt uit aantekeningen, maar wel staat er “van alles over PO” dat kan zoveel zijn en toch is Mark Rutte een leugenaar.

Pieter Omtzigt is een soort heilige en ja hij heeft 352.000 voorkeurstemmen en heel veel boven tafel gekregen.
Mark Rutte heeft heel veel ook goed gedaan en bijna 2 miljoen voorkeurstemmen en toch moet hij weg.

In Nederland stemt ongeveer de helft van de mensen en bijna alle mensen hebben een mening, nou stem en respecteer de stem van de meerderheid.

In de politiek is niemand perfect, geen enkele partij heeft alles wat je wilt als een kiezer, en geen partij heeft alleen mensen die vlekkeloos zijn.
(denk CDA Grapperhaus huwelijk, Hoekstra schaatsen of FvD die alles aan zijn laars lapt en regelmatig fake nieuws produceert en nog veel meer)

Maar wat nu gebeurt kan ik niet begrijpen en dat mensen nu nieuwe verkiezingen willen snap ik al helemaal niet. D66 heeft net veel winst gemaakt en ik weet niet of ze die zullen behouden nu en ik zelf zal bij nieuwe verkiezingen zeker nu op Mark Rutte stemmen, omdat ik dit nu echt zie als een heksenjacht op Mark Rutte.
Het voorgaande beleid wil men niet meer -geen Rutte IV- en nu gebruikt men dit incident om hem onderuit te halen.
(ja er is patroon van geheugenverlies bij Mark Rutten en alle andere mensen in Den Haag als er iets gebeurt)

Ik stel ook voor dat we vanaf nu alle gesprekken van verkenning en formatie maar gaan opnemen met beeld en geluid, zodat we terug kunnen zien hoe het zit en wie er nu werkelijk liegt.
Wantrouwen is groot onderling in Den Haag en ze zijn zeker nu geen goed voorbeeld voor de bevolking.
Neem SP Lilian Marijnissen die op eerste Paasdag iedereen oproept om kenbaar te maken als je niet meer met Mark Rutte wil werken in een kabinet Rutte IV.
Die durft wel de enige partij in Den Haag die er jaren is en al jaren elke keer een reden vindt om geen verantwoording te hoeven nemen en lekker kan blijven schreeuwen in de oppositie. Nog nooit in zijn 48 jarige bestaan (Opgericht: 22 oktober 1972) hebben zij deelgenomen in een kabinet. Dit stookgedrag is dus bezinnen bij de SP, niet fraai!
Er is en pandemie, economische crisis en juist nu zouden ze samen moeten werken en ons land groot en sterk te laten zijn!
IPV deze Politiek hypocriete reacties in de vorm van een heksenjacht op Mark Rutte!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie