De eieren van de halsbandleguanen komen uit!

Vorig jaar Bevrijdingsdag, 5 mei 2017 schaften we drie Halsbandleguanen (Latijnse naam: Crotaphytus Collaris New Mexico) aan.
Op 1 april van dit jaar kregen we het eerste legsel van 9 eieren, deze waren helaas niet goed. Dan op 15 mei krijgen we legsel twee met 8 eieren, 1 valt af is niet goed.
Dus dan in de broedstoof en ongeveer 2 maanden, dus rond 15 juli. Gelukkig hebben afgelopen week de baby bak op orde gemaakt.
Toen we gisteren op weg naar bed waren zagen we dat er een ei was uitgekomen en eentje onderweg……na de nacht hebben we inmiddels 5  jongen en nog 2 eieren in de broedstoof.
We hebben vannacht gewacht tot de tweede naar de baby bak kon…..werd dus wel een beetje laat of juist vroeg, maar is zo mooi om zo’n kleien uit zijn ei te zien komen in etappes.
Hieronder wat foto’s, het jong blaast omdat die erg bang is, wat wil je net uit je ei dan in grote zandbak met daarbij twee grote enge mensen kortom  dat zal met de tijd wel overgaan. Gelukkgi schreeuwen ze niet zo als de jongen van de luipaardgekko.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie