Dag 3 Tesselhuus

Vandaag weer lekker weer en Carina is jarig. Bij de koffie trakteert ze op heerlijk gebak. Vandaag is de ochtend rustig en dan gaan we met de touringcar o0p pad. Dit wordt een hele ervaring voor mij, je gaat er met een lift in tot een hoogte van ongeveer 1 meter 50. Dat is best hoog, maar naar boven gaat dat gemakkelijk, alleen dan ben ik iemand met hoogtevrees en je moet er ook weer uit. Goed als we er allemaal in zitten rijden we naar de haven van Oude schild en dan begint  het ik moet eruit, vooruit want achteruit durf ik helemaal niet, tranen angst, trillen maar uiteindelijk eruit.  Dan volgende vliegles, in de lift de garnaalkotter op…dat gaat beter maar leuk is anders, daar hang je dan aan een kabel in een bakje. Ik voer de meeuwen die mijn brood uit de hand halen en dan gaan we een mooie tocht maken. Er wordt veel gevangen, de garnalen hoef ik niet maar ik geniet van de mensen om heen die ze pellen en op eten, we krijgen ook wat zakken mee, die worden later in de avond gepeld en op toastjes gedaan. Onderweg is het water hoog dus geen zeehonden op een wad gezien, maar we hebben er wel een aantal zien zwemmen, erg lief.  Dan eten we ijsje en gaan we naar de touringcar erin ging snel en goed en onderweg maken we een tour over Texel en krijgen we veel informatie over het eiland, dit vind ik heel erg leuk. Terug bij Tesselhuus gaat er uit al iets makkelijker maar de angst is er en de tranen ook….maar ok we zijn weer veilig thuis en daar wacht weer een heerlijk diner.  Dan wordt er in het frisse weer, veel wind buiten de garnalen gepeld. In de avond krijg ik het moeilijk, want morgen staat de huifkar tocht op programma en daar moet ik heel steil omhoog….na een goed gesprek met Nadia, Carina en Yvonne besluit ik  het maar gewoon te gaan zien. We drinken nog wat en dan nog even buiten  genieten van een sigaret en op naar bed. Het was weer een hele mooie dag!

Klik op de foto voor grotere afbeelding, opent in nieuw scherm
Foto 1 tm 13 op de garnaalkotter TX10
Foto 14 en 15 garnaal pellen Johannes en Kees

   2015-07-07 15.18.46

Dit bericht is geplaatst in Vakantie Tesselhuus 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie