Dag 1 Tesselhuus

De begon licht bewolkt, maar dat was ook wel lekker. Na een gezellig lang ontbijt met allerlei broodjes en sapjes begon de dag. Een deel van de groep ging naar het centrum van de Koog, de andere vermaakte zich met koffie in de tuin.  Tegen de lunch kwam iedereen terug en aten we gezellig in de tuin heerlijke tosti’s. In de middag zijn we lopend (rijdend) naar Ecomare, centrum van wadden en natuur.  Door de bossen en duinen langs de hei, onderweg viel er kleine bui, maar ook hier is men op voorbereid iedereen toverde zichzelf om in een soort roze elfje en daar gingen we mee verder.  Wat jammer is maar wel heel positief is dat er weinig opvang dieren waren, 2 huilers Janneke en Remco.  De zeehonden die er altijd zitten zijn ziek en gehandicapt en hebben net als wij nu een zeer goede opvang en verzorging.  🙂 Er waren 2 bruinvissen en 3 gewone zeehonden en 5 grijze zeehonden.  Beneden  in zeeaquarium kregen we uitleg en zagen het voeren. We werden goed verzorgd met hapje en drankje en toen werd  het opeens koud, meer wind en er viel regen dus deel ging terug om voor andere jas te halen en toen kwam iedereen terug. Heerlijk avond eten en  erg gezellig met de hele groep aan tafel. Nu in de avond gaat een deel een avondwandeling maken terwijl ander deel tv kijkt of in de tuin geniet van hun sigaretje. Dan blijken er geen slingers te zijn en er is iemand jarig dinsdag dus creatief zijn slingers maken. Van het dagelijkse nieuws maken wij een feestje, met andere woorden de kranten worden verknipt tot vlaggetjes en de welk bekende poppetjes slingers.  Na een gezellige avond met lekker hapjes en veel gezelligheid en uiteraard ook het actuele serieuze gebeuren zoals Grienland gaan we allemaal naar bed. Op naar een mooie nieuwe dag en door ons is nu afgesproken dat dit de enige bui was voor deze week, we gaan het allemaal beleven.

Het rijden gaat redelijk, maar de angst zit er en merk ik, daar gaan we nog wel tegen aan lopen euh rijden denk ik, het is hier hoog laag, stoepje op en af maar  we gaan het zien…..
Klik op de foto voor grotere afbeelding, opent in nieuw scherm
Foto 1 mooie lucht boven de duinen
Foto 2 cé moi bij Ecomare

Dit bericht is geplaatst in Vakantie Tesselhuus 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie