Een dia scanner gekocht

Dinsdag 25 november
Vroeg op Sjoerd kwam lekker ons huisje doen en uiteraard was dat weer lekker gezellig en hadden we een zeer net huisje erna.
Mijn moeder kwam langs om samen e sinterklaas kado’s in te pakken voor Lianno Angelo en de andere kindjes in het gezin.
We hebben even gezellig zitten kletsen en koffie gedronken.
Verder niet veel gedaan…..beetje wat ik altijd doe eigenlijk.

Woensdag 26 november
Zo na drie dagen vroeg op bleef ik nu weer bijna heel de ochtent op bed.
Afvallen gaat prima mijn maten zakken en ik slink LOL, ik had maat 54-56 en mijn broeken zijn nu 50-52 en ondergoed zelfs maat 48-50!
We gaan gewoon door met hier en daar een dagje niet of minder, maar goed heel mijn leven zo strak eten kan ook niet , misschien kan het wel maar ik wil dat niet.
De post bracht veel pakjes een ervan was onze Datatank en die hadden we gekocht begin van het jaar en daarvan bleek dus 1 HD stuk te zijn en dan werkt het ding niet meer, nu is hij weer heel en kan hij weer mooi als back-up station worden aangesloten en ik heb nu even veel Hard Disk ruimte nodig want een ander pakje was de Dia Scanner die we al heel lang wilde hebben.
Hiermee scan je dia’s of negatieven in en sla je ze op de pc op en ondertussen maakt het softwarepakket ze optimaal, de kleuren , vlekjes en krasjes haalt die weg grotendeels dan.
Uiteraard meteen alles aangesloten en geinstaleerd en gaan proberen, wordt heel veel werk want Johannes heeft heel veel dia’s van zijn jeugd en wij thuis hebben er nog veel meer.
Maar goed ik heb alle tijd en ga eens kijken hoever ik ermee ga komen, het kost wel wat tijd namelijk per dia ongeveer 3 minuten.
Ik heb tevens het wel en wee gevolgd op radio en tv over ons ziekenhuis, maar dat is een echte puinhoop en nog geen duidelijkheid, faillissement dreigt pffff.
Na het eten lekker voor de buis gaan zitten en Johannes was druk met de dia scanner aan het testen wat de beste instellingen zijn en als we die hebben gaan we het massa werk beginnen.
Ik kreeg nog een leuke foto van Lianno met zijn nieuwe fiets en een foto van Sint Maarten.


Zo nu is het tijd om te gaan douchen en mijn bed op te zoeken.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een dia scanner gekocht

  1. San schreef:

    Leuke foto’s! Veel plezier met de diascanner. Goed dat het lijnen het gewenste resultaat heeft en je broeken te groot zijn 😉

  2. Nicole schreef:

    Monique ik ben echt trots op je dat je zo goed afvalt!!
    Chapeau!!!

Geef een reactie