Wij stappen over op LED lampen

Woensdag 29 oktober
Vandaag redelijke tijd uit mijn bedje, ben er wel trots op gaat niet van harte maar het gaat.
Ik ben de dag begonnen met de dieren verzorgen, dag prijsvragen in vullen en toen even naar de buuf wat regelen.
In de middag belde San, dat vond ik super, San denkt ondanks haar eigen toestanden altijd nog aan iedereen om haar heen, ze is erg lief en ongelooflijk sterk en ik hoop dat al haar vechtlust eens beloont gaat worden zodat ze stukken minder pijn hoeft te hebben dag in dag uit.
San het was erg fijn je gesproken te hebben, een dikke knuffel voor je!
Mijn tante uit Rheden belde op, ze komt morgen op visite dat vind ik erg leuk.
Ik ontdekte dat na alle toestanden eindelijk van de TNT post afdeling Selectvracht de schadevergoeding binnen si van een pakje dat ze zijn kwijt geraakt, bedankt!
In de middag de administratie gedaan en wat prijsvragen en gewoon wat op internet rond gehangen.
Eind van de middag zijn we naar de LeenBakker gegaan om een nieuwe bureaulamp voor Johannes te halen en spaarlampen. We hebben al een tijdje zitten denken om spaarlampen te nemen om ons stroomverbuik wat te verlagen en nu zijn die LED lampen er , beetje duur maar het scheelt een hele hoop.
Voorbeeld mijn bureau hier had een 40 watt lamp en nu nog maar 1,6 watt, de afzuigkap in de keuken had 80 watt en nu nog 3,2 watt, de huiskamer zat op 125 watt en nu op 45 watt. Kijk dat scheelt al een hele hoop en dit zijn dan gewone spaarlampen en voor de halletjes, bijkeuken (schuurtje voorkant huis), wc, badkamer en slaapkamer hebben we van die ledlampen besteld hier zit nu overal 60 watt in en dat wordt nu 4 watt.
Alles bij elkaar denk ik dat we aardig wat minder gaan verbuiken zo, de hulpmiddelen die ik gebruik traplift, wc lift, rolstoel, relaxstoel tja die verbuiken veel maar daar kan je niet op bezuinigen maar mijn rolstoel staat nu altijd aan de lading zodat ik er zo mee weg kan als ik wil en die gaat nu in laagtarief alleen nog laden doordat er een tijdklok tussenzit.
Onze dieren hebben allemaal een filterpomp, lampen met UV en voor warmte dus dat tikt lekker aan en dat weet je met onze hobby maar nu wilden we toch aan wat minder gaan doen en dus toch overgestapt, het is wel een dure grap zon ledlamp kost wel 20 euro per stuk, maar dat halen we er dan ook wel weer uit, volgens de info gaan ze zo’n 10 jaar mee.
Nou of dat echt waar is zullen we wel merken, maar het voelt in ieder geval goed om er eens serieus iets mee te doen.
Na de LeenBakker even langs de AH voor wat boodschappen en snel naar huis om te eten.
Uiteraard de lampen die we wel bij de winkel vonden alvast erin gedaan en de rest komt later is besteld via Internet want daar zijn de lampen wel goedkoper en ik heb een code voor 10% korting, dus die komen vrijdag of zaterdag binnen.
Nou toen even nog wat soap en tv gekeken en nu is het tijd om te gaan douchen en dan lekker slapen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Wij stappen over op LED lampen

  1. San schreef:

    Bedankt voor het compliment! Ik vond het ook fijn om je weer te spreken. Gelukkig ben je het gewend dat ik gaap 😉

Geef een reactie