Uitwaaiweekend op Terschelling!

Vrijdag 17 oktober
Vandaag heel vroeg opgestaan, 6 uur want we gaan een weekendje uitwaaien op Terschelling.
Nadat we koffie hebben gedronken, auto ingeruimd en om half 8 zijn we gaan rijden, op weg naar Harlingen.
We waren mooi op tijd bij de boot en die vertrok precies op tijd en de tocht duurde twee uur.
We hebben lekker genoten van een kop koffie en een broodje en zitten kletsen, de lift was stuk en een trap vond ik wel genoeg dus we zijn niet boven op dek geweest.
Bij aankomst ben ik lopend van boord gegaan, omdat ik de trap niet af kon, mij te stijl erop was al zwaar dus dan maar lopen en Johannes reed de auto eruit.
Het hotel was een leuk binnenkomst, gezellig en heel vriendelijk met ontvangst van een kopje koffie en we werden meteen naar de kamer gebracht.
Greenbookings had gemeld dat de kamer geschikt was voor mindervalide, maar dat bleek niet de waarheid te zijn.
Op zich hadden we een hele ruime kamer en erg mooi, maar de badkamer was een ramp er was een douche en bad, dus daar zat geen probleem, naast de douchecabine en achter de wastafel zat de wc verstopt.
Ik kon alleen dwars er tussendoor en opstaan was ondanks onze eigen verhoging een heel gedoe, maar goed ik ben na al die jaren wel creatief genoeg.

Het hotel zelf was erg mooi en leuk opgezet, wel veel drempels en opstapjes maar goed met de rollator lukte dat me wel, heb dus erg veel gewandeld.
In de middag zijn we wat gaan rondrijden en een stukje de bosplaat opgegaan, Johannes heeft me toen in de rolstoel geduwd, het was lekker zonnig weer met af en toe bewolking.
Johannes is even alleen aan de andere kant van het duin gaan kijken, mij te hoog en te moeilijk.

Roken mag nergens dus we stonden met regelmaat op ons terrasje bij de kamer te genieten van een peukie.
Voor het diner hebben we allebij even gerust, middagdutje gedaan, klinkt als twee oudjes die moeten rusten, maar dat is nu even zo voor Johannes, hij is nog niet helemaal de oude en mijn lijf wil het altidj al.
Het diner was heerlijk we kregen Tomaten Mozarella soep, Varkenshaas met championsaus, Schorseneren, gebakken aardappels en rauwkost naar keuze uit een zeer uitgebreid buffet.
In de avond rustig op de kamer tv gekeken en vroeg naar bed gegaan, we waren allebij erg moe.

Zaterdag 18 oktober
We stonden al om 7 uur op en zaten om 78 uur aan het ontbijt, wat ook een uitgebreid buffet was.
Na het ontbijt lekker aan de koffie en toen zijn we naar West Terschelling gereden, de auto geparkeerd naast de Brandaris (Vuurtoren) en toen gaan wandelen met rollator door het centrum, winkeltjes bekeken en lekker bij een bistro met de naam Zeeezicht wat geluncht, Zeezicht kijkt uit over zee en de haven erg gezellig terras.

Vervolgens weer rustig terug gewandeld naar de auto en terug naar het hotel, waar ik lekker onder de douche ben gestapt en toen even gaan rusten want het was een beste wandeling voor mij.
Ook Johannes was moe en ging even liggen, je kan merken dat het beter gaat met Johannes, maaR HIJ IS NOG NIET HELEMAAL DE OUDE.
Het diner was lekker een kippenbout, nasi, satésaus, boontje met taugé, veel keuze in het rauwkostbuffet en tot slot koffie.
Na het eten weer de avond lekker op de kamer gezeten en vroeg gaan slapen.

Zondag 19 oktober
Ook vandaag weer om 7 uur opgestaan en aan het ontbijt, na ontbijt uitgechecked en in de auto gestapt.
We hebben rondgereden en vlakbij West aan Zee kwamen we dichtbij de duinen met de auto en dus in de benen en het duin over en jawel eindelijk stond ik weer oog in oog met de golven van de zee, heerlijk!!!
Het waaide goed en er waren meer mensen lekker aan het uitwaaien, ik ben niet van de betonplaten afgelopen, want dat zand kan ik niet aan, maar het was heerlijk en ik heb er echt van genoten.

Na dit mooie uitzicht zijn we terug gegaan naar West Terschelling en een stukje gaan lopen door het centrum op zoek naar een tentje om wat te lunchen.
Na de lunch zijn we naar het Natuur museum gelopen, daar kon je vanalles zien over Terschelling en de zee.
Was een leuke tentoonstelling en hierna hebben we in de auto gezeten, zitten kletsen tot we naar de boot konden en terug naar huis.
Gelukkig deed de lift het nu wel, maar er was geen personeelslid in de buurt en zonder kun je er niet in dus naar boven weer de trap genomen.
Aan boord hebben we ons vermaakt met avondeten scholfilet, patat en sla.
De tocht was zo om en dit keer ben ik met de lift naar beneden meegegaan naar de auto, wel apart hoor de deur is al open voor je stilligt en al dat water en de kade komt je tegemoet, beetje eng wel.
De rit terug verliep snel en soepel en om 9 uur waren we weer terug in huis.
Thuis beide doodop, moe maar erg voldaan en blij weer in onze dierentuin te zijn.
Blij om de katten weer te knuffelen en alle beesten de begroeten en uiteraard de mailbox leeg maken en even naar ons forum.
Alle dieren maken het prima, dankzij de superverzorging van de buurtjes, bedankt Ria en Herris!
Nu is het inmiddels al laat en ga ik snel douchen en slapen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

3 reacties op Uitwaaiweekend op Terschelling!

 1. Monique schreef:

  Welkom terug! Ik kan me voorstellen dat je erg blij was om de zee te kunnen zien. Zo te lezen was het een geslaagd weekend.

  Liefs Monique

 2. Nicole schreef:

  Da’s een lekker weekend
  zalig even uitwaaien!!

 3. San schreef:

  Fijn dat jullie zo hebben genoten. Bijzonder dat je de zee weer kon zien! Ik weet hoe belangrijk dat voor je is. Voor andere mensen is dat heel gewoon, voor jou (en mij) zo bijzonder.

Geef een reactie