Elk pondje gaat door je mondje

Zaterdag 6 september
Het is alweer weekend en we gaan het lekker rustig aan doen, het weer is vies regen en wind dus geen tuinweer.
Mijn broertje kwam even langs en toen hij er was kwam de post met een doos speelgoed , ik heb een mooie Hotwheels baan gekocht voor Lianno Angelo, kan hij mee spelen als hij hier is, de enige vraag is wie het nu leuker gaat vinden hij of ik, goh wat heb ik een lol gehad met het uitproberen van dat ding.
Verder kwam er een doos met een nieuw scheerapparaat voor Johannes en een nieuwe bestekset, ik had namelijk bonnen gekregen van Wehkamp en die heb ik nu maar eens besteed aan nodige spullen.
Het is een heel mooi en goed scheerapparaat en met gel dus ben benieuwd of het gaat bevallen.

De bestekset ha dik nodig omdat ik de vaatwasser maar eens per week laat draaien en dan kom ik te kort en dus een nieuwe set erbij en hij bevalt prima kan ik al wel zeggen.

Het is 39 delig en de handvaten zijn soort rubber en voelen heel zacht aan end at houdt lekker vast.
Verder vandaag lekker tv gekeken naar opnames en dvd’s, de film Meet Dave bekeken en ik kan hem iedereen aanraden, echt super.

Zondag 7 september
Vandaag weer rustig dagje en heel veel series gekeken op de tv en dat was erg relaxed kan ik zeggen.
We hebben weer 2 jonge Luipaardgekko’s erbij dus nu hebben we er 16!
Na mijn bezoek aan de Longarts is het een en ander afgelopen week goed verkeerd geschoten, zoals de opmerking: “Elk pondje gaat door je mondje” en het gevolg is dat ik heel de week heb lopen stressen en piekeren, want elke arts kijkt niet verder dan zijn eigen specialisme en dat is zijn vakje, dat er meer is tja helaas dat is niet zijn probleem.
Elke arts wil wel iets van me afvallen, meer bewegen, stoppen met roken en ga nog even door….de longarts zei niets over het roken maar viel heel hard over mijn gewicht van 112 kilo, niet dat ik zelf daar blij mee ben, maar goed op alles wat ik terug zei klonk steeds : “elk pondje gaat door je mondje”.
Nou ik ben eht een beetje zat want de spierziekte afdeling raad zeer sterk af om nu te dieten omdat bij afvallen ook de spiermassa net zo hard af zal nemen en dat is neit goed voor mijn spieren nu, maar ja de HA en andere artsen blèren dat ik zo 85 kilo moet wegen en ik zegt de gek zit er mooi tussenin.
Nou let ik altijd goed op wat ik eet en hoeveel en toch val ik niet af dus alle raad ten spijt maar we zijn op dieet gegaan……..ik neem nooit boter, zoetigheid, suiker, jus, frisdrank en dat soort ongein dus veel meer kan ik niet doen, maar goed nu dan ook de kaas maar ingeruild voor slankie 20+ en totaal geen snoepje meer ook niet eentje, geen sausjes meer bij de groente zoals bloemkool met kaassaus en nee ook niet de light versie.
Kortom niets meer en we gaan op weg naar een nieuw gewicht om te beginnen maar eens 100 rond en als dat slecht is voor mijn spieren tja dat zien we dan wel weer, want te zwaar is ook niet goed en voor als nog heb ik maar een ding gemerkt van het medicijn Myozyme tegen de spierziekte en dat is dat ik allergisch ben dus ik kies nu eieren voor mijn geld.
Ik kan zeggen dat het me weinig uitmaakt op dit moment dat ik niets mag, maar de rest van mijn leven hou ik dit ook niet vol dus we zullen het wel zien.
Elke dag loop ik nu maar naar de container verder kom ik niet en dat is dan mijn extra beweging en als iemand tips heeft hoor ik het graag, want ik moet echt die kilo’s kwijt en als het zo niet lukt dan stop ik gewoon helemaal met eten, dan drink ik alleen nog maar.
Wie mijn afvalrace wil volgen kan hier eens kijken….

Zo dit was wel weer even een lekker logje en helemaal voor de zondag maar goed, dat is leven.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Elk pondje gaat door je mondje

 1. Nicole schreef:

  hoi Monique
  kijk eens op http://www.weethoejeeet.nl
  daarmee ben ik 20 kilo afgevallen
  redelijk gemakkelijk en nu al twee jaar stabiel op gewicht
  het is wel prijzig,maar het werkt wel en je kunt naderhand goed op gewicht blijven als je je een keer per week een balansdag houdt
  groet Nicole

 2. San schreef:

  Hoi Moon,

  Wat moedig van je, dat je aan het lijnen bent. Maar pas je wel op? Succes!

Geef een reactie