Pablo is ziek, hij heeft blaasgruis

Woensdag 3 september
Vandaag stond ik op na een nacht van bijna niet slapen en hetzelfde geld voor Johannes.
Pablo liep veel te mauwen, brandweer reed met sirenes weg, mensen toeteren als ze bij iemand wegrijden of zo kortom vooral geluid en slaap bleef hangen maar ik kwam niet in slaap.
Vroeg beneden de urine van Pablo naar de dierenarts gebracht voor onderzoek in de hoop op duidelijkheid, want er klopt iets niet.
Johannes ging in de middag voor hoor testen naar het ziekenhuis in Lelystad de uitslag komt 22 september en ik ging iets eerder met de taxi naar Utrecht voor controle bij het beademingscentrum.
Bij Johannes ging alles goed en vlotjes, maar ja bij mij ging echt alles helemaal verkeerd, de heenreis werd ik om half 1 opgehaald en das goed ik moest er om half 2 zijn, maar het werd een combi en tja via Almere en ik was dus pas om half 3 in Utrecht veel te laat en dus snel kijken of er iets viel te regelen en gelukkig ja.
Snel de taxicentrale gebeld dat ik een uur later wegging dus 4 uur omdat ik nu een uur later geholpen zou worden, was goed ze ging meteen de taxi terug bellen want die was al onderweg, ik zou om 3 uur weer terug gaan namelijk.
Ben toen snel gaan bloed prikken en naar de afdeling waar ik vooronderzoek kreeg wat blaas testen en oefeningen en zo en vragenlijstje en toen kwam de arts kort gesprek en duidelijk.
Ik gebruik mijn apparatuur niet optimaal en niet goed genoeg en ik ben te dik, en roken is ook niet voor nu kan het er verder mee door maar ik zie u over 12 maanden weer.
Toen hij vroeg nog vragen heb ik gezegd zeg maar hoe ik afval dan, heb al jaren lang een diëtist gehad, probeer alles maar zeg maar hoe en het enige wat ik terug kreeg was elk pondje gaat door je mondje.
Nou helaas zo simpel is het nou eenmaal niet, maar goed laat maar……als ik dat een arts moet gaan uitleggen tja dan zijn we in de omgekeerde wereld denk ik.
Ik ben weer op de taxi gaan wachten die zou er om 4 uur zijn, mooi niet werd dus 5 uur nadat Johannes had gebeld want anders moest ik nog langer wachten en weer een combi iemand oppikken in Utrecht en dan afzetten in Almere en dan mocht ik eruit….we pikte die ander pas tegen kwart voor 6 op en lang verhaal kort makend ik was pas om kwart voor 8 thuis!
Johannes had daar nog meer ellende voor me…..Pablo zijn uitslag was binnen en dat is niet prettig.
Pablo heeft last van blaasgruis en dat is lastig, gevaarlijk en pijnlijk en het enige wat we kunnen doen is op dieet, speciaal voer.
Lastig hieraan is dat dit voer niet geschikt is voor jonge katten, dus ook niet voor Pablo maar het gewoon laten gaan kan ook niet dus wil de dierenarts dat we 3-4 weken dit speciale droogvoer gaan geven en alleen aan Pablo dus de katten zullen apart moeten eten.
Dat houdt in dat er geen brokken meer voor ze zullen staan 24 uur per dag maar dat we een of twee keer gaan voeren en apart, tevens geen snoepjes en vlees of vis meer voor Pablo.
Knap lastig en het doet me verdriet, Pablo is nu precies 8 maanden en 1 week en heeft al een lastige groeistuip gehad, allergische reactie op zijn entingen, speling op zijn knieschijfjes, ontstoken ogen, en nu dit………….blaasgruis probleem.
Sorry maar voor zon jonge kater is dit nogal wat vind ik zelf, maar goed vol goede moed gaan we morgen het speciale eten halen bij de dierenarts en het 3-4 weken proberen en hopelijk knapt Pablo ervan op.
Zo na dit nieuws wat gegeten en ben nu leeg, moe en voel me niet goed en ga zo een douche nemen en dan mijn bed in.

 

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

3 reacties op Pablo is ziek, hij heeft blaasgruis

 1. marian schreef:

  Wat rot dat Pablo blaasgruis heeft ; geeft weer een hoop extra zorg.
  Maar geen paniek hoor , met begeleiding van de dierenarts zal het heus wel goed komen.
  Hier heb ik, sinds 2 jaar een ( geerfde) kat lopen van 18 jaar , die al 7 jaar op een blaasgruisdieet zit ( speciale voorkeur voor bep. merken blik en droogvoer heeft ) en in topconditie is ; zelfs beter dan mijn katten van 10 jaar.

  groetjes Marian

 2. Natasja schreef:

  Jeetje wat een nare dag.

  Dat van die taxi dat snap ik niet hoor, zoiets doe je toch niet als je weet dat iemand op een bepaalde tijd ergens moet zijn, en dan zeggen dat de taxi om 4 uur komt om vervilgens pas om 5 uur er te staan, grrrr

  En wat naar voor Pablo dat hij nu dit ook nog mee moet maken na alles wat hij al heeft gehad 🙁 Hopelijk knapt hij snel weer een beetje op

  Dikke knuf van ons voor jullie allemaal

  liefs,
  Natas
  Michiel
  Melvin

 3. San schreef:

  Wat een rotdag :evil:. Rottaxi, rotdokter alles zat tegen. Wat zielig voor Pablo. Ik hoop dat het voer helpt. Heel veel sterkte!

Geef een reactie