FRANKRIJK Bedankt!!!!!

Frankrijk zegt NON!!! Bedankt en nu Nederland!!!

Balkenende: ‘Bij nee sta ik voor gek’

Uitgegeven: 28 mei 2005 09:10
Laatst gewijzigd: 28 mei 2005 09:33

DEN HAAG – Premier Balkenende kan met een Nederlands nee tegen de Europese grondwet in Brussel geen kant uit. Als hij de uiteenlopende verhalen van het neekamp in Brussel moet gaan bepleiten “sta ik voor gek”. De minister-president zegt dit in een interview in het Algemeen Dagblad van zaterdag.

Volgens de premier is het tegenkamp te versplinterd om aan te geven wat het dan wel wil. “Marcel van Dam vindt deze grondwet niet democratisch genoeg. De christenunie wil een verwijzing naar de joods-christelijke traditie, waar een meerderheid van de Kamer tegen is. Nog weer anderen willen geen superstaat”, somt de premier op.

Reputatie
Bovendien vindt Balkenende dat hij niet met een ‘nee’ kan aankomen in Brussel. “Buitenlandse leiders kennen Nederland als drager van de Europese integratie, als land dat altijd constructief en kritisch meewerkt in internationale instellingen. Die reputatie staat op het spel.”

De premier verwijt de tegenstanders dat ze geen alternatieven aandragen en wijst nogmaals op de brede steun. “In de Tweede Kamer is 85 procent voor de grondwet. Vakbondsleiders, werkgevers, milieubeweging, ontwikkelingsorganisaties, jongerenclubs – allemaal voor!”

(c) ANP

 

Klopt ik ben het voor het eerst geloof ik met Meneer Balkenende eens, hij staat voor gek als vertegenwoordiger van het volk in Nederland …………..en dan kan hij niet eens uitleggen waarom zijn achterban NEE heeft gestemd.

Lijkt me vreemd, want men is heel duidelijk, het enige wat hij had dienen te doen was ons serieus nemen en zich erin gaan verdiepen.
Niettemin ben ik van mening dat er nu enkel en alleen een discussie is over Europa (na jaren lang te bestaan) omdat mensen NEE willen stemmen en nu wil men praten, praten als brugman alles kan en alles mag als we maar JA stemmen.

Sorry het is en blijft NEE!!!!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie