Niet zo’n bruisende actie van Bruisend Nederland (Ibiza)

Al jaren doe ik mee aan prijsvragen en actie, ik hielp mensen met hun sites en in het begin waren er vele sites en fora. Er was altijd wel iets aan de hand en ik wilde gewoon gezellig, afleiding bieden op een eerlijke manier samen bezig zijn en zonder regels van je moet dit of je moet dat gewoon naar je kunnen en willen. Gratis en gezellig, dus ik startte op 14 februari 2004 mijn eigen forum (community). Inmiddels zijn we 16 jaar verder, bijna geen enkel forum bestaat nog, en veel leden zijn er nog, sommige komen en gaan, maar er zijn altijd tussen de 1000-1250 l;eden in het forum. Er zijn bedrijven die zelf mailen ik heb een actie mag die erin? Er zijn sites lid die hun eigen acties posten. Er zijn site die willen erin maar niet met antwoord kan allemaal.
We delen lief en leed en hebben afleiding, het is gezellig al is in de loop van de jaren er wel iets meer “afstand” tussen elkaar we delen veel meer dan acties alleen. Er zijn leden getrouwd, jarig, verhuisd, ouders geworden en helaas ook scheidingen en mensen die overleden zijn. Het is net leven zou je zeggen en een goed iets waar vele lol van hebben e waar ik elke dag met plezier hard aan werk en me voor inzet, kosteloos. Ik kan door mijn chronische en ongeneselijk ziektes niet werken en had hier mijn doel van gemaakt, ik kom hiervoor mijn bed uit zeg maar, met als motto: “Het geheim van winnen is het plezier hebben in het meedoen!”

De prijzen die ik win, ben ik altijd erg blij mee en als ik er zelf niets mee doe geef ik het weg (gratis) aan vrienden, familie kennissen. Alles wat er dan nog is wordt opgespaard en gaat naar de kringloopwinkel de Groene sluis die dan de spullen verkoopt en hun omzet gaat weer naar de goede doelen. Vroeger belde ik de goede doelen zelf, maar dat is wat te lastig geworden en dus los ik het nu zo op. Kortom allemaal goed bedoeld en al jaren zo!

Waarom vertel ik dit hier en nu, nou gisteren deelde ik blij en trots dat de maand goed begon en dat ik een leuke prijs had gewonnen.
Vandaag kwam er nog een e-mail……zie hieronder:

Beste Monique,

Onlangs bent u uitgeroepen tot de winnaar van de dinerbon voor Izakaya. Na wat meer onderzoek zijn wij er als uitgeverij achter gekomen dat uw Facebookpagina helemaal volstaat met deel- en winacties en dat u samen met andere gebruikers de krans vergroot om prijzen te winnen. Uiteraard heeft u daar het volle recht toe, wij zijn echter van mening dat wij dit niet eerlijk vinden tegenover andere deelnemers.

Om bovenstaande hebben wij dan ook de beslissing genomen om een andere winnaar te kiezen voor de prijs.

We willen u niet helemaal met lege handen laten zitten en u hierom het Bruist zomerpakket aanbieden, bestaande uit een leuke strandstoel, strandbal en pet. We zullen deze per post toesturen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag van u.

Een fijne dag gewenst!

Met vriendelijke groet,
Manager afdeling Traffic Nederland Bruist

Vanwege privacy heb ik de persoonsnaam verwijderd. Nou ik was compleet van slag en mailde terug.

Beste,

Ik ben werkelijk stom verbaasd hierover……….ben ook erg benieuwd wie de winnaar nu wel wordt…..Kans is groot dat het een van mijn “vrienden”

Ik doe dit als hobby en ja ik zet geen privé dingen op fb en ja ik heb een site waar we samen bezig zijn met acties en prijsvragen en het is een community van mensen die veel tijd hebben, mensen die  net als ik chronisch en ongeneselijk ziek zijn, geen werk hebben, samenkomen.

De groep is bezig en heeft afleiding en een dagbesteding. Voor mij al sinds 2004 een reden om van bed te komen.
Nooit gedacht dat ik indirect als valsspeler en prijs zou verliezen.
Mijn site heeft nu Totaal aantal leden 1137 als de winnaar er lid is wordt er dan ook deze mail gestuurd?

Monique

Nu is er nog geen reactie op gekomen, maar het doet me veel meer dan gedacht en niet eens om de prijs maar de tekst en verwijten waarom men de prijs afneemt. Om te beginnen is het een actie waar geen voorwaarden aan zitten, staan niet vermeld op de site. Wel zijn er algemene voorwaarden zoals je mag niets kopiëren en misbruiken bla bla. Het is een soort Facebookactie en tja op FB mag dat ook weer niet volgens de regels mag je geen deel, like windactie hebben met als voorwaarde delen, liken. Nou zijn die regels natuurlijk bij FB erg lastig te begrijpen, maar zie hier maar dit blog legt het allemaal haar fijn uit. “Waaraan voldoet een goede Facebook winactie in 2020?”
Kortom geen voorwaarden en die er wel zijn van FB,breekt de site zelf met de actie. Zie onderaan bericht een screenshot. Deze actie had een vraag maar het is eigenlijk altijd:

Ga naar de Facebookpagina van Nederland Bruist, like en share deze actie en tag iemand die jij deze prijs ook gunt.Heb je geen Facebook? Stuur dan je gegevens o.v.v. Lezersactie … naar

Nogmaals de dinerbon mogen ze aan de nieuwe winnaar geven, maar ik vind het ongepast hoe hier wordt gehandeld. Men zegt dat ik iets doe om er beter van te worden, maar enige wat ik doe is zorgen dat er meer mensen mee doen, ik geef ze bekendheid door ze te vermelden in mijn site. Zij vinden dit niet eerlijk, ik ben niet eerlijk dat lees ik!
Dit deed me echt meer dan ik had verwacht, ik ben een eerlijk persoon die altijd iedereen helpt en er is voor iedereen zover dat kan en dan dit……dit schiet verkeerd en noem het wat je wilt maar ik heb door deze mail wel een traantje of wat gelaten.

Nu krijg ik een stoel voor het strand en een bal en pet….tja hoe goed hun onderzoek was weet ik niet, maar ik zal er iemand wel blij mee maken.

Het was dus een niet zo bruisende actie als je het mij vraagt! Ik wilde dit gewoon even kwijt, van me afschrijven en meteen andere laten weten hoe deze site (uitgever) werkt, vele van onze groep hebben al eens gewonnen hier en zullen wellicht nog eens winnen, maar bedenk dan goed dat dit je kan gebeuren.

Een fijne dag allemaal!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven, Gewonnen. Bookmark de permalink.

8 reacties op Niet zo’n bruisende actie van Bruisend Nederland (Ibiza)

 1. Hermien schreef:

  😫😁,idd niet zo Bruisende Actie. 😡

 2. Jp schreef:

  Hai, vreemd verhaal. Bedrijven willen juist dat er dingen gedeeld worden ?(bekendheid is toch juist het doel.. daar zijn toch ook influencers voor en je doel als bedrijf als je een winactie deelt) en als er niet ergens staat dat dit niet mag mag het toch ( of denk ik nu erg simpel). Mooi beschreven wat prijsvragen met jou doen en misser idd een misser van t bedrijf.

 3. Moontje schreef:

  Dank je voor je reactie Hermien

 4. Moontje schreef:

  Jp bedankt voor je reactie.
  Voor nu heb ik maar een Time-Out ingelast op FB de lol is even weg

 5. Cilia schreef:

  Tja, volgens mij is de bedoeling toch inderdaad meer bekendheid. En wees eens eerlijk, op jouw pagina wordt veel gekeken en daarna naar de bewuste actie/bedrijf gegaan. Ik vind het ’n schandalige mail, blijkbaar van iemand die totaal niet weet hoe facebookacties werken en wat het doel is.
  Géén slimme actie van dat bedrijf!

 6. Joy schreef:

  Tjeeh zeg! wat belachelijk…. het is toch geen misdaad om veel mee te doen.. meer meedoen is meer kans op winnen.. ja toch?
  Zolang je niet vals speelt, zoals met meerdere profielen mee te doen o.i.d.
  Heel erg on-sportief van dit bedrijf. Als je naam eerlijk is geloot dan vind ik het ongepast om hun mening over iemand mee te laten wegen in het wel of niet uitkeren van een prijs…

 7. Cilia schreef:

  Heb je ooit nog een reactie gekregen van het bedrijf?

 8. Moontje schreef:

  Nee nooit en ik kom ook nooit meer bij hun op de site

Geef een reactie