We gaan rustig door

Johannes heeft lekker vrij deze week, dus we genieten van rust, niet vroeg op hoeven en lekker kalm aan.
Johannes heeft het witten in de woonkamer klaar, allen het plafond nog, heerlijk fris al die witte muren en de kasten heerlijk schoon en opgeruimd.
Johannes heeft ook de muur in slaapkamer gedaan, de rest staan kasten voor en is ombouw bed, dus maar 1,5 echte muur en die is nu ook mooi wit.

Verder gaat alles goed met de dieren, de kleintjes groeien hard maar ik mis de vaste leverancier van levend voer, wat een slechte kwaliteit en wat een gedoe bij andere webshops. Maar okay dan maar extra bestellen bij weer een ander en komt wel goed uiteindelijk.

We volgen nog steeds het nieuws over corvid-19 en de maatregelen. Vanavond kwam Mark Rutte met versoepeling en de routekaart en ik vrees dat er straks weer flinke pieken gaan komen, men denkt dat er onder de inwoners zelfbeheersing is. merendeel wel maar de kleine groepen en juist die zorgen voor problemen en vaak niet voor zichzelf maar juist voor andere.

Na dit gedoe over na de politieke crisis in onze gemeenteraad, wat een gedoe. Er zijn zelfs twee partijen die het slim vinden om de nu minderheidscollege naar huis te sturen, zodat de burgemeester er alleen voor zal staan en er dus niets meer besloten zal worden, erg super slecht idee met de huidige crisis, onbegrijpelijk maar ja Leefbaar Lelystad en PVV zullen er wel goed over nagedacht hebben, of toch niet omdat ze de motie van wantrouwen gelukkig op het laatste moment intrekken. Crisis gaat dus door.
Na ruim 3 uur discussie en waar je als inwoner niet veel wijzer werd, kwam onze burgemeester met perfect afsluitende woorden.

Burgemeester Ina Adema had nog wel een boodschap voor de raadsleden. ‘Het is in het belang van deze stad dat we tot een stabiele situatie komen. Dat vraagt over je eigen schaduw heen te stappen, te reflecteren. Dit is een politiek complexe situatie, maar de situatie buiten de deur is nog veel belangrijker.’

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie