Voor niets laat op gebleven, bedankt Raad van Lelystad

Vandaag was Johannes nog vrij en dus samen lekker uitslapen, koffie drinken, dieren verzorgen.
Spelletjes gedaan, uiteraard prijsvragen en forum bijgewerkt.

Als ik nieuws lees zie ik al die berichten over mensen in lange rijen bij IKEA, demonstratie over van alles in Den haag en ik denk…
In wat voor wereld leven we toch in dit land…IKEA gaat open en mensen gaan in de kou, regen uren wachten in rijen van letterlijk honderden mensen…..al dan niet met 1,5 meter afstand.

Ruim honderd personen bij demonstratie tegen corona maatregelen in Den Haag, houden geen afstand en de bijeenkomst is meer dan 30 mensen en onrechtmatig kortom grijp in.
En als je de filmpjes kijkt roept er een dame iets over dat zwarte piet weg moet en bla bla manipulatie. En de anti vaccin mensen wat heeft dat met Corona maatregels te maken.

Weet al jaren dat er meer “gekken” loslopen dan vast zitten en ik zat ooit als “gek” vast maar dit gedrag is niet “gek” maar niet meer te redden of helpen!

Geen woorden voor …een dikke middelvinger van deze mensen naar onze samenleving blijkbaar is hun leven (lees domme hersenloze mening) belangrijker dan die van ons.


In de avond zetten we de gemeenteraadsvergadering aan, eindelijk zou er debat zijn over de crisis in ons college. Eerst stapte de Inwoners Partij Lelystad uit de coalitie, daarna stapte een wethouder op en dus ook de Christen Unie uit de coalitie. Dat is van meerderheid naar minderheid gegaan en twee wethouders minder. Nu bijna 6 weken later eindelijk tekst en uitleg en hoe nu verder, maar nee hoor na lang wachten en luisteren naar allerlei zaken en stemmingen met de nodige technische probleempjes (soort kinderziekte van digitaal vergaderen) komt er punt van orde: “Ander moment we zijn al 4 uur bezig en het is bijna 23.00 uur” En 21 voor en 14 tegen en dus gaan we nu weer wachten op nieuwe planning. Ik baal er wel van want die mensen zijn door ons gekozen en er is helemaal niet duidelijk wat er nu is gebeurt en waarom men op stapt, enige wat je hoort is van die wel bekende stopzinnen als “geen vertrouwen meer”, “niet je programma na kunnen werken” enzovoort nou hoe dan ook we moeten verder en nu spreekt men over wethouder van buiten Lelystad wat ik ook al niet begrijp waarom dat perse buiten de stad moet worden gezocht. Maar goed we gaan naar bed en zullen het wel weer zien, maar ik verlies steeds meer vertrouwen in de politiek op deze manier. We zitten met grote problemen in jeugdzorg, tekort op begroting ende ellende en problemen van Corona en failliete leverancier van hulpmiddelen en geen volledig college met meerderheid. Maar goed nu eerst maar naar bed en hopelijk is de dag die net begon beter, welterusten.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie