Weer een dag voorbij

Gewoon even een blogje zodat iedereen weet dat we er nog zijn en in goede gezondheid.

Ik doe zoals altijd niet veel speel spelletje, prijsvragen, forum, Facebook wat en verzorg mijn dieren .
Er liggen 4 eieren van de halsbandleguaan in de stoof en die komen uit ergens tussen de 6 en 13 april.
Kuifje slaapt heel veel, tja is 11 jaar en is natuurlijk al lang niet zo gezond met zijn blaasgruis, darmen die spastisch zijn en dus mooie leeftijd, als het goed is komt de DA ergens in juni weer op bezoek voor jaarlijkse injectie. (mits Corvid19 dat toelaat)
De dag gekko heeft het zwaar, gewond aan staart, heeft hij zelf in gebeten op meerdere plekken omdat het vervellen niet zo goed ging, ook zijn poten zitten nog vol oud vel. Hij kan dus niet klimmen 0p glas of wat dan ook enkel op de vloer, hopelijk lost dit nog op, hij is verder gezond. Hij zit nu apart zodat we de oude vellen steeds vochtig maken in de hoop dat hij het eraf kan krijgen….maar tot nu toe helaas.

We volgen uiteraard het nieuws en we snappen niet waarom men het zo moeilijk vindt om de richtlijnen goed te volgen. Dan komt de tijd van te veel mensen en te weinig IC bedden en dus wie wel of wie niet en die discussie hoor ik met lede ogen aan..ouderen hoor je in elke zin, zou men nou echt niet beseffen of weten dat er vele duizenden kinderen, jongeren, tieners en dertigers, veertigers ook ziek zijn en medisch zwak, te zwak voor een IC opname? Een IC opname is zwaar, heel zwaar en moeilijk/lang herstel zelfs voor gezond iemand.
Het gemak waarmee sommige lijken te spreken over een leven maakt me boos….want nu is het zo en komt het uit dus kan er palliatieve sedatie. Het zal bij veel ouderen zijn, maar er zullen ook “jongere mensen” met onderliggend lijden komen. Zoals ik zelf dus. Al die jaren bezuinigingen in de zorg zijn kwalijk hopelijk leert men ervan, na deze crisis. Dit kan echt weer gebeuren en ik hoop dat de regering er dan klaar voor is met en noodplan, met IC bedden, apparatuur en medicatie. De vorige pandemieën hebben deze les blijkbaar niet geleerd, om welke reden dan ook.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie