Weer moeilijk besluit

Vandaag schijnt de zon, ik ben nog steeds erg boos, verdrietig, kwaad wee tik veel op die mensen die alleen aan hun eigen kunnen en willen denken. Ik hoop dan ook dat de maatregelen heel erg hard gaan worden.

Vandaag overleg met Sjoerd gehad en we hebben besloten gezien zijn leeftijd (70+) en mijn situatie dat we een corvid-19 verlof instellen voor onbepaalde tijd.
Hij doet boodschappen, wandelt met zijn viervoeter en is heel voorzichtig en ontwijkt contacten, maar enige echte zekerheid die je hebt is bij geen contact.
Normaal gaat hij altijd 2 maanden naar zijn dochter en haar gezin in Frankrijk dus we doen nu maar alsof dat nu is.
We houden uiteraard wel contact….want Sjoerd en Dien zijn zoveel meer dan alleen de hulp die twee keer per week komt.

Verder een rustige dag, de schilderswerkzaamheden in de woonkamer laatste stuk grote muur liggen stil, tot Sjoerd weer kan komen. alleen kan Johannes nooit die zware kasten weg tillen, dus voor nu even pauze, er blijven kleine dingen over om te schilderen bij de kachel en de pilaar en dan slaapkamermuur. Verder doen we rustig aan en met mooi weer kunnen we tuin ook in dus we redden ons prima.

Om 1900 uur sprak Mark Rutte weer en ik ben blij met de nieuwe regels, in ieder geval hardere aanpak en boetes en geen samenkomsten meer. Het kan nog strenger en dat mag ook van mij, maar dit is in ieder geval al heel veel beter.
Men heeft nog teveel over advies ipv U mag niet ……
Laten we hopen dat het nu doordringt bij mensen.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie