Hopelijk werken Hugo de Jonge zijn nieuwe regels vanaf volgend jaar!

Goedemorgen

Als je dan chronisch/ongeneselijk ziek bent kom je elke keer weer in het kastje naar de muur gedoe terecht voor verwijzingen en verklaringen zo vermoeiend als partijen allemaal wat anders beweren en jij als patiënt/cliënt er tussen zit en het als leek oplost.

Net als mijn stoel zit redelijk goed nu hoor maar toch reis ik morgen weer naar Amsterdam om achteraf een rapport te laten maken dat ik de stoel nodig heb die ik al jaren heb.

Nu begint Mediq Tefa versus HA o ver vernevelingsapparaat en de verwijzing. HA zegt moet longarts doen MT zegt HA kan het ook kortom we gaan zien wie er gelijk krijgt.
Anders CTB (centrum thuisbeademing), maar ja die zegt nee wij gaan alleen over uw nachtelijke beademing, dus als dat allemaal zo blijft moet ik toch weer verwezen worden door HA naar longarts en daar uitleggen waarom ik kom, hopen dat die niet eerst alles zelf weer onderzoeken of wil dat ik jaarlijks kom en dat gaat weer berg geld kosten, maar dat is blijkbaar normaal.

Ik heb dat apparaat gekregen in 2015 via longarts in Almere na opname nummer 4 op IC ivm benauwdheid en longontsteking en de eerste opname heb ik toen 2 weken in medisch coma gelegen (2013) gevolgd door 3 weken verpleeghuis Zwolle.
Sinds ik dit apparaat gebruik niet meer opgenomen geweest, lijkt me toch een stuk voordeliger zo?

Maar nee blijkbaar moet je elke zoveel jaar nieuwe verwijzing hebben dat je het nodig hebt en gebruikt.
Het apparaat kost 59 euro en de losse onderdelen elk jaar 25 euro. Ik heb bij OHRA de basis en de allergrootste aanvullende verzekering omdat ik nou eenmaal meer gebruik dan anderen en daarvoor dus ook meer betaal.
OHRA betaalt elke maand aan MT € 13,10 en daarnaast de losse onderdelen dus dat is veel kostbaarder of die zitten er al bij in is € 25,00,
OHRA betaalt elk jaar €157,20 dus hoe dan ook ik zou voor dat geld elk jaar een nieuwe kunnen kopen met jaar lang onderdelen en dan nog hou ik € 73,70 over van dat bedrag. Dan uitgaand dat de onderdelen bij hun erbij in zitten.
Maar ja ik ben toch niet verzekerd om het vervolgens toch zelf te betalen, omdat hun bureaucratie het duur maakt? ZIEK TOCH?

Zoals ik al met mijn trippelstoel zei:”De zorg en zijn regels is zoveel zieker en dan de patiënt!”

Koffietijd eens kijken of dat nog kan zonder verwijzing!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie