Halloween en Brandpunt over jeugdzorg

Het is dinsdag dus vandaag komt Sjoerd. afgelopen nacht even fijn gepraat met Johannes. Sjoerd doet de boel en samen drinken we koffie. alles gaat prima end e dagen vliegen voorbij.
Vandaag is een dag dat ik wat mensen zou moeten bellen en dat doen we, Nienke, tante Cockey en die komt vrijdag langs met haar vriend Johan, heb er veel zin in. De AH komt de boodschappen brengen, had niet veel nodig dus zo klaar met opruimen.
Ik verzorg de dieren, speel spelletje, prijsvragen, haak lekker en volg weer wat nieuws, het wordt er niet beter op het nieuws maar ja het wordt ook niet beter door het niet te zien en te doen alsof het er niet is.

Ik kijk brandpunt dat gaat stuk over jongen die in instellingen van jeugdzorg verblijven en als ze 17,5/18 jaar zijn opeens worden losgelaten en het zelf mogen doen. Goh precies waar we nu op weg naar zijn met Lianno. Hij wordt in mei 17 jaar. Het was een korte reportage en ik miste er veel in vooral het deel  van begeleiding en protocollen en dergelijke, maar goed het is in ieder geval weer eens te horen geweest en  Romy die haar verhaal deed komt er wel, je bent zoveel sterker dan je soms denkt Romy! Brandpunt  heeft  opnames gemaakt in de Hoenderloo groep en spreekt over probleem jongeren, nou in mijn ogen zijn het niet de probleem jongeren maar is het systeem een probleem. De opbouw en opvang van kinderen in instellingen die zo ver afwijkt van realiteit van kinderen die thuis opgroeien, te fluwelen handschoentjes en te beschermd. Weinig of  een tekort schietende begeleiding vanuit jeugdzorg dor geld ent tijdgebrek, te hoge werkdruk.
Kortom het was mooi te zien dat iemand iets uitzond maar er speelt zoveel meer mee en een ding is zeker er mag en moet niet meer bezuinigd worden op Jeugdzorg!

Halloween  is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloween feesten.
Uiteraard komt dit nu ook steeds meer in Nederland voor, ik vind het prima, maar doe er niet aan mee. Wel vind ik pompoen maken erg leuk en hebben we dat wel vaker gedaan. Dat is erg leuk, creatief en gezellig om samen te doen. Zonder monsters, bloed en doden  en zombies want daar hou ik dus echt niet van. Hieronder foto van hoe onze pompoenen in 2013 waren, gemaakt door Johannes, Lianno en mij

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie