Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

1aug/170

Genderneutrale toiletten………..

Goed ik besef als je dit onderwerp gaat bespreken dat ik hier en daar een gevoelige snaar ga raken....nou dat kan en bij voorbaat dan sorry, maar ik heb nu ook gevoelige snaren, want ik snap het allemaal niet meer.

Ik ben al mijn hele leven ziek (erfelijk) sinds mijn tiener jaren ga ik achteruit en via scootmobiel naar elektrische rolstoel, daarom moet ik altijd naar een invaliden wc, omdat een gewone wc mij niet zelfstandig lukt.  Prima shit happens deal with it...dus ik gebruik al jaren lang een invaliden wc, heel makkelijk is dat niet, want zoveel zijn er namelijk niet in openbare leven, musea, winkels, restaurants en  zo voort.  Vaak als ze er dan is worden ze ook nog gebruikt als opslag van schoonmaak karren en dergelijke. kortom invaliden wc moeilijk probleem en dan zwijgen we nog over het feit dat we hem in 75% van de gevallen delen met de baby verschoon plek al dan niet gescheiden met deur.  De invaliden Nederlander moet dan ook nog altijd de wc delen met het andere geslacht zolang als ik leef is de invaliden wc namelijk een genderneutraal toilet. Ik ben als gehandicapte dus gedwongen om altijd  de wc te delen  met mannen,  al dan niet omgebouwd, vrouwen, jong en oud kortom wij worden gewoon als één gezien. De wc voor gehandicapte zou overal moeten zijn, maar is er weinig en wat gebeurt er nu in Nederland...............onder de noemer van gelijkheid, geen discriminatie, het prettig laten voelen van een doelgroep gaan we zaken aanpassen en veranderen. OK NS wil scoren met zijn "beste reizigers" mag geen probleem mee, hadden ze gewoon moeten doen zonder  ruchtbaarheid, had de helft niet eens gemerkt dan. Amsterdam gaat Genderneutraal praten en schrijven...allemaal om de zeer kleine groep transgenders  te helpen.

Voor de goede orde er zijn ongeveer 770 transgenders in 2015 in Nederland. Ik begrijp niet zo goed of dit  inclusief de gender neutrale mensen zijn of niet maar veel info kan ik niet bij elkaar gegoogeld krijgen.  Bron   Dit houdt in dat er nu ongeveer 1000 mensen zijn in Nederland die van geslacht zijn veranderd, of compleet neutraal willen zijn. In tegenstelling tot de duizenden mensen met handicap die Nederland telt dat is een super veelvoud hiervan zowel lichamelijk of verstandelijk en in de groep hoort ook de groep  ouderen die slecht ter been zijn door leeftijd.

Nou is er wetgeving dat Nederland overal toegankelijk moet zijn (lees gaan worden) voor de groep gehandicapten en dat is echt hard nodig want het is nog slecht gesteld met bv een wc te vinden als je handicap hebt en wat doet men nu .....nu gaat men in Amsterdam het Stedelijk en Rijks museum aanpassen, geweldig zou je denken nou nee dus, want men gaat genderneutrale toiletten maken,  voor die kleine groep transgenders.
Ik baal hiervan want dit is een nieuwsbericht dat er steeds vaker komt en steeds meer openbare scholen, universiteiten, musea en noem maar op gaan voor de genderneutrale toiletten, terwijl de gehandicapte geen keuze hebben wat we hebben vaak niet eens een WC ter beschikking!

Ik snap het dus gewoon niet als we in alle openbare gebouwen n0u beginnen met fatsoenlijke aangepaste wc's te maken, dan heb je twee vliegen in een klap, want die zijn namelijk al sinds hun bestaan Genderneutraal!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.