Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15mrt/170

Verkiezingen

Vandaag lekker op tijd op en Jop komt zo op de koffie. Jop mijn (ex) prikker van het infuus of is het nu toch mijn vaste prikker van mijn (ex)infuus? Nou hoe dan ook het werd gezellig en was weer als vanouds gezellig. Daarna zijn we gaan stemmen, GroenLinks kreeg een rood vakje van me. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag maar ik vrees dat er weinig verandering zal zijn na de uitslag. Gezien de peilingen CDA en D66 ook hard gaan kan dat zo weer een rechts kabinet worden en deze twee zijn al tijden op de hand van VVD.
Ik ben ook benieuwd hoe groot de PVV wordt, ik blijf het onbegrijpelijk vinden hoeveel mensen stemmen op een programma van nog geen A4 tje en waarop maar één onderwerp staat, geen oplossingen heeft, hoedan? PVV hoor je alleen maar mopperen zorg is niet goed, ouderen worden niet goed verzorgd, scholen niet goed, veiligheid niet ok maar je vindt er niets van terug op hun programma. Daarnaast liet PVV al direct een belangrijke eis vallen van AOW op 65 vorige keer en dat was al dezelfde avond van de uitslag, daarnaast stemde men alles tegenstrijdig dan men had beloofd, nou ja we zien wel.

In de loop van de dag wordt al duidelijk dat veel mensen zijn gaan stemmen en ik ben trots dat er zo'n 80% ging stemmen, dat is ons Nederland! De voorlopige uitslag gekeken en  OK VVD het grootste en dan PVV, CDA, D66 en Groen links. GroenLinks de grootste winnaar, maar ook PVV 5 erbij. De PvdA tja dat is wel een enorme klap zeg...bijna weg VVD verliest maar 10 zetels en wordt veel minder gepakt op het zware beleid dan PvdA. Nou dat wordt dus zeer zeker rechts VVD, CDA, D66 en CU al hoop ik dat CU veranderd in GroenLinks. Nou de komende weken zullen we het gaan merken.

Mark Rutte en andere ook roepen nu dat het populisme is gestopt, de kop in gedrukt een HO toegeroepen, maar is dat echt zo? want PVV stijgt 5 zetels en VVD daalt er 10. Ik denk dat hij dit enkel zegt omdat ze niet de grootste zijn geworden, maar een stop is er dus nog niet hoor, de groei is er en zal helaas ook blijven vrees ik. De echte winnaar is denk de Partij voor de Dieren die an jarenlang op 2 zetels nu er 5 heeft, zeer verdiend.

Ik ben erg trots op Nederland met de hoge opkomst, dat is nou dus eindelijk een stukje van onze identiteit/cultuur!

Nou genoeg voor vandaag snel douchen en bed in....morgen wakker worden in een land waar wederom de VVD het voortouw neemt!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.