Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

12mrt/170

De gebeurtenissen in Rotterdam omtrent het “ongewenste” bezoek van de Turkse minister Familiezaken.

Nederland telt 340.000 Nederlanders met Turkse kom af, gisteren stonden er zo'n 2000 in Rotterdam en in Deventer spreekt men over 50 aanwezigen.
Zullen we het nu dan met zijn allen even hebben over de 337.050 Nederlanders met Turkse afkomt die er niet waren.

Daarnaast wordt dit wel weer erg opgeklopt als we even kijken naar Almelo gisteren waar Supporters van Heracles en FC Utrecht de binnenstad afbraken om een voetbal wedstrijd?
Dan zwijgen we nog even over andere voetbalclubs en hun geweld....dat plaatst wat er gisteren gebeurde wel in perspectief. In Nederland is het namelijk blijkbaar normaal om er flink op los te gaan, de boel onveilig te maken als je je zin niet krijgt......niet dat ik het daarmee eens ben maar het gebeurt wel steeds weer.

Via periscope en CNN heb ik de boel gevolgd, had niet veel keus gezien onze Nederlandse nieuwszenders het allemaal niet zo belangrijk leken te vinden, tot de sport was afgelopen en de charges begonnen en hoppa daar kwamen ze dan toch met live blogs en extra uitzendingen.
Op RTV Rotterdam na dan die vanaf het begin een live blog had.

Het was een groep mensen met vlaggen zwaaiend, muziek, leuzen roepen waarvan ik alleen "Allah Akbar " begreep, maar verder was het gewoon een demonstratie, zoals we er vele hebben in Nederland.
Er was noodverordening dus dat als men dan niet vertrekt op verzoek ME, Politie en het dan uitloopt op charges lijkt me een gevolg die je in Nederland kan verwachten.

Als je als land niet welkom bent en dan toch via omwegen denkt je zin te krijgen tja dan vraag je om problemen, het geen waar zij campagne voor voeren is in de meeste Nederlandse ogen geen goede zaak, maar het is wel hun zaak en het hoort in Turkije thuis niet hier, hier leven we samen met dezelfde normen en waarden en die verdeeldheid moet echt een keer stoppen.
De taal die de heer Erdogan uitslaat is grof, respectloos en een bewijs dat de hij niet zoveel verstand heeft van de geschiedenis van West Europa. Het zegt meer over hem dan over ons. Laten we dus dit incident laten voor wat het is en de rel niet nog groter maken dan het al is geworden een mug wordt een olifant en dat is een bedreigd diersoort in het wild en dat moet die ook in de spreekwoordelijke zin worden.

Laten we dan vooral ook niet vergeten toen Nederland groot werd en zich zelf opbouwde tot dit welvarende land wat we nu hebben, wij zelf de gene waren die de Turken naar Nederland haalde om ons (vuile) werk te doen! Dat hebben ze gedaan en ze hebben zich gevestigd, gezinnen gemaakt en het overgrote deel heeft meegewerkt aan het land dat we nu hebben!
Rotte appels hebben we overal , elke land, elke nationaliteit en elk geloof!

Monique

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.