Op de koffie bij wethouder WMO (•Wet maatschappelijke ondersteuning) en Financiën

Ik was op tijd op en genoot van kopje koffie, ik ga vandaag op de koffie bij wethouder Janneke en haar collega Monique. Het is koud buiten ijzige wind brrrr, ik ben uiteraard met de Regiotaxi en dus vroeg en vermaak me in de Game Mania winkel. Er zijn nog veel games die ik wil spelen en ik wil nog altijd ook een Xbox360. Dan is het tijd ik kom nog bekende van Leefbaar Lelystad tegen en klets kort bij met Jos E. Dan aan de koffie met Janneke en Monique, erg gezellig, spontaan maar ook duidelijk gesprek.  Ik was hier voor gevraagd door Janneke nadat ik insprak over WMO hulpmiddelen bij de gemeenteraadsvergadering van 1 december 2015, lees mijn stuk hier.  Daarna postte ik bij haar op Facebook nog wat opmerkingen en nu zaten we gezellig in stadhuis aan de koffie.  Het is een lastig iets veel zaken met zorglabel zijn erg duur, het moet goed maar niet te duur en kortom hoe doe je dat.  Er zit trouwens een verschil in zorgen voor of verzorgd worden. in het ene geval zoek je naar manieren om met hulpmiddelen het mogelijk te maken en in het andere geval stuur je mensen erheen om het te laten doen. Ik wil niet verzorgd worden zolang dit niet nodig is maar ik wel zorg krijgen en ik merk dat er veel meer kan dan ik denk dat zij door hebben. Er wordt altijd gewerkt met vaste pakketten en middelen en dat terwijl er zoveel nieuws komt elke dag weer, beter, innovatiever en handiger. Zo heb ik zelf dan ook gezorgd dat ik wel weer zelfstandig mijn bed in en uit kan en niet door een hulp in huis te krijgen, maar door een benenlift te kopen. Kortom het was een goed en fijn gesprek en ik denk dat Lelystad goed bezig is voor hun inwoners. Ik krijg dan de vraag of ik wil aanschuiven bij de aanbesteding, hier zit ook 1 persoon van de cliëntenraad en ambtenaren bij en ik heb ja gezegd en ga meedenken over de aanbesteding hulpmiddelen, voel me vereerd dat ik dat kan en mag doen. Dan ga ik weer…even kletsen met Monica en Winston terwijl we sigaretje roken buiten en het is minder koud nu de wind is weg. taxi is mooi op tijd en dan weer naar huis.

Thuis verder met de dagelijkse dingen en er wordt sneeuw voorspelt……harde wind  en winterweer dus we eten lekker zuurkool winterkost. Na lang wachten krijg ik eindelijk reactie van Nintendo over Mario Rn en geen geluid, wat instellingen die ik moet wijzigen, maar dat had ik dus allang gedaan, maar wat schetst mijn verbazing uit het nieuws roept mijn IPad  Let’s Go!!!! Hier begrijp ik ook niets van maar goed het werkt eindelijk en dat is wat telt en daar ben ik blij mee.

Ondertussen volg ik uiteraard het gesodemieter in USA Met Donald trump en vrienden pfff het kan allemaal anno 2017. Ik kijk nog wat nieuws en rommel wat en dan ga ik douchen. Het sneeuwt nu zachtjes ben benieuwd hoe wit het morgen is.

Tot slot hieronder stuk van Pieter Derks, zo wat een goed stuk en luid en duidelijk! AMEN!

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie