Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

18sep/160

Weekend met stress is niet goed voor hart

ZATERDAG 17 SEPTEMBER
Goed vanmorgen rust genomen en dus op bed gebleven na een toch wel zeer vervelend einde van de dag van gisteren.
We hebben lekker gerommeld in huis het oud papier van het werk moest versnipperd worden, plaats gemaakt voor de nieuwe hamsterbaken die gaan komen en ook een kastje besteld voor onder de bakken.  Het kastje is eigenlijk kinderbank met een grote la met twee vakken erin, handig voor de spullen van de hamsters op te ruimen. Zo komt de boel iets van de grond zodat ik er zelf ook bij kan.

Johannes is toen nog even allee naar Intratuin gegaan voor nieuwe planten kikkerbak. Hij heeft verschillende meegenomen. Daarna lekker een tv serie zitten kijken, rond half 11 werd ik niet lekker en ik wil dan niet piepen of zeuren dus bleef rustig zitten maar tegen 11 uur toch Johannes uitgelegd wat er was en samen gepraat en rustig blijven zitten en toen tegen 12 uur toch HA post gebeld wat het beste was nu te doen.....tenslotte heb ik zelf saturatie gemeten, bloeddruk en dat was redelijk maar erg wisselend van hoog naar laag en mijn ademhaling was te snel, maar goed er kwam toch een ambulance voor een ECG. Al snel hoorde we de sirenes (fijn voor de buren die al op bed lagen), tja bij kruising en stoplichten wilde ze ruimte.....en dat is hier om de hoek. Uiteindelijk was alles in orde met mijn hart. Het waren aardige mannen en zeer goed gesprek gehad en tik op de vingers dat ik eerder had dienen te bellen en dan ook nog eens direct 112. Want nu is het loos en vermoedelijk  spanningen, maar zeggen zij dan dit had zo een nieuwe tik kunnen zijn. Nu zal het door de spanningen en stress zijn gekomen van Rotterdam. Ik vind het altijd een voerweging waard voor je 112 belt maar goed ze waren duidelijk en ik moet meer om mezelf denken en al die overwegingen achterweg laten, nood is nood en met je hart is het altijd nood, daar moet ik nog mee leren omgaan. Ze zeggen dat e met de tijd het zelf beter gaat herkennen nou we zullen zien. Ik heb altijd al pijn, ben altijd moe en nu moet ik weer opnieuw vertrouwen op mijn lijf, wat me al jaren in de steek laat en opnieuw gaan herkennen wat wat nu weer is....... en dus met een goed en uitgebreid gesprek, wat paracetamol onder de douche gegaan en gaan slapen.

 

Zondag lang geslapen, ben moe en onrustig door het gebeuren en natuurlijk ligt dat aan mezelf en moet ik me niet zo boos maken over het gebeuren van Rotterdam, maar ja het is gewoon niet eerlijk je bent proefkonijn geweest 2 jaar lang en al die tijd placebo en de 10 jaar erna altijd gedaan wat ze wilden, elk verzoek ingewilligd, vragenlijsten, testen, onderzoek en veel reizen van Lelystad naar Rotterdam. Heb altijd om infuus heen geleefd nooit verzet en nu dit gebeurt kan ik niet anders dan me niet prettig voelen, gekwetst en boos dat ik nu omdat zijn niet genoeg personeel hebben om hun eigen protocollen na te leven ( 2 paar handen als dit gebeurt aan mijn bed)  of hebben zij opeens geen invloed maar beslist de apotheek dat infuus gewoon niet gemaakt kan worden zonder reden, want die is er dus niet gaat men maandag achteraan bellen.  De zorg is echt een puinhoop en ik ben de klos. Dit maakt echt veel los maar ik moet het leren los te laten en het allemaal maar te slikken want anders gaat mijn lijf op tilt en zo sta je dus met je rug tegen een muur.

Vandaag verder gegaan met plats maken voor de hamsterbak. De stofzuiger begeeft het ook nog even dus een andere gekocht, komt morgen ben benieuwd nu eentje zonder zakken en geschikt voor onze situatie. Hij ziet er wel apart uit maar goed we zullen het morgen zien. Dit s hem de Vax Air Silence Power Head Stofzuiger

Johannes en ik maken samen de kikkerbak weer mooi en de kikkers zijn blij met de nieuwe planten. We kijken nog wat tv en praten uiteraard over wat er allemaal speelt. Ik moet leren meer los te laten en dat is moeilijk ben een emotioneel persoon. In de avond wat zitten haken bol 10 van deken is er bijna door nog een stuk of 3-4 bollen en dan is de deken af. Hij is iets breder 150 cm en hij moet dus ongeveer 220 cm lag worden en we zijn op 180 cm. Ben daar wel trots op en haken is gezond las ik zie hieronder.....

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.