Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24aug/160

Een allergische reactie is op de antibiotica Furnabid

Ik was al vroeg wakker na wederom een nacht zeer beroerd slapen. Mijn gekruide varkenspootjes zijn niet meer losse vlekjes maar  nu een grote rode/paarse vlek op beide onderbenen aan voorzijde. Het begon spontaan maandagavond, zie mijn bericht over de  gekruide varkenspootjes. De olie die Johannes me bracht maakt de huid soepel en helpt dus tegen het trekkend gevoel, tegen de jeuk ook de pijn is iets minder maar dat is ook wisselwerking van de pijn die van binnenuit er altijd al is en de pijn die nu oppervlakkig aanwezig is.  Hoe dan ook ben er niet blij mee en voel me beroerd. Ik  probeer gewoon mijn dingen te doen, maar ben zo moe in de middag dat ik maar een paar uur ga slapen. Het weer werkt ook niet mee, veel te warm voor mij. Ik maak maar wat simpels maar wel warm eten en als we gegeten hebben begint er op nieuwe plek jeuk te komen en binnen twee uur tijd zit nu ook de hele achterkant van mijn onderbeen onder. Ik besluit dan toch nu maar de HA post te bellen en ga er met Johannes heen, zit je dan op een zwoele avond om half 9 bij de dienstdoende arts. De eerste arts kan er niets mee en vindt het lastig dus haalt ze haar collega erbij en ook die kijkt er wel even van op. Ik heb geen koorts, voel me redelijk op de benen na dan. We bespreken van alles en de artsen komen tot de conclusie dat het een allergische reactie is op de antibiotica Furnabid die ik vorige week kreeg ivm hoge urineweginfectie. Je moet medicatie ooit eerder hebben gehad wil je zo'n reactie kunnen krijgen en ja ik heb na mijn coma dit gehad voor blaasinfectie en tijdens mijn coma ben ik volgepompt met antibiotica en geen idee welke precies. Nu heb ik aantekening dat ik Furnabid niet meer mag gebruiken ivm allergie. Fijn zo'n middel het hielp wel goed voor de infectie, LOL die was zo onder controle maar de naweeën die zijn heel veel minder. Ik krijg een recept en via de apotheek gaan we naar buiten met zwaardere antihistamine en wat corticosteroïden zalf. Buiten even in de zwoele lucht sigaretje gerook ten jawel er staat twee keer een Pokestop dus even geleegd, toch nog iets leuks bij al deze shit.  Daarna naar huis nog wat drinken en douchen en pillen innemen en hopen dat het morgen beter gaat. De hitte en dit gedoe gaan niet goed samen en dus loop ik voorlopig verplicht op blote voeten en in een rok pfff niets voor mij.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.