Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

23aug/161

Nieuwe diertjes maken me blij

Goed vannacht heel slecht geslapen door de jeuk.....inmiddels zijn de kleine vlekjes/bultjes samen gegaan tot een grote rode pijnlijke plek, die jeukt, zeer doet en de huid staat erg strak baal er enorm van. Inmiddels lijkt het wel om netelroos te gaan en ben ik begonnen met Antihistamine (tegen allergieën).  Ik gebruik gel met menthol en alcohol dat verzacht en met de jeuk. In de vond krijg ik van Johanna een fles teatree olie om erop te doen hopen dat dat nog beter werkt. De dag gat langzaam voorbij ik verbijt de jeuk, voordeel is nu dat ik er zelf niet bij kan p verzoek smeert Johannes het elke keer in. Vanmorgen was Sjoerd er en die wilde hulp met wandelende takken en tja als hij ze gaat halen nemen wij er ook direct drie, beestjes worden niet erg oud, maar de bak stond leeg en nu is er leven in en ik vind ze erg gaaf. Sjoerd haalt ze op en brengt ze bij ons. Het zijn Extatosoma tiaratum oftewel de Australische Flappentak. Ze hebben grote bak met houtstronken en veel bladeren erin en ze worden dus maximaal 2 jaar de mannen die wij hebben gaan normaal dood na paring, maar hier niet er is geen dame bij (nog niet) We krijgen einde van de week nog 30 eitjes dus eens zien hoe of wat daar uit komt, duurt wel 4-9 maanden. De nieuwe dieren maken me blij ik vergeet even dat zieke lijf en kijk naar de dieren in de bak, ze zijn erg mooi.  Verder weinig te melden ....
Klik op de foto voor originele grote in nieuw tablad

 

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. goede avond Monique. wat een akelige aandoening heb je op de benen ! hoop dat je gauw weet wat het is en gericht kan behandelen. heel veel sterkte er mee. tot bels of zo. l groet


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.