Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9mrt/160

AH moestuitje is er weer! & 100-100-100-uitdaging

Goed het is alweer woensdag en nee geen infuus vandaag. Ik rommel lekker op de pc en in het forum en weer zo goed als bij, nu hopen op leuke verassingen bij de post. Ik doe nog wel rustig aan want al wil mijn geest sneller mijn lijf niet, dus het voelt weer even heel erg als of  ik gevangen ben in mijn eigen lijf.
Ik heb in 2013 een mooie IPad mini gewonnen en die werkt prima, maar is maar 16 GB en dat was te weinig dus nu een andere gekocht, cadeautje voor mezelf een IPad mini 2 32 GB, erg blij mee. De andere heb ik opnieuw geïnstalleerd en is nu bij moeders dan kan zij daar Hay Day op spelen. Zij had mijn oude en ook gewonnen Samsung Tab 10/1 maar die had kuren, nu ook opnieuw geïnstalleerd en batterij moet denk ik vervangen worden maar ook die doet het weer goed en zal andere eigenaar krijgen. Zo doe we dat  doorschuiven. In de middag waren de moeders even hier om koffie te drinken en hem op te halen, moeders is ook aan het kwakkelen verkouden en zo.......tja wie niet momenteel het is tijd voor lente en zon!

Bij de Ah is het weer tijd voor de moestuintjes actie, zo leuk en vorig jaar best veel goed gelukt en we gaan nu weer aan de slag, heb al 14 potjes ingezaaid. Had nog wat over (dubbel) van vorige keer dus die nu ook ingezaaid. Deze actie heeft de volgende plantjes.

In de avond gaan we naar stadhuis daar is de start bijeenkomst van de 100-100-100 actie. Er doen in Lelystad 150 mensen mee die 100 dagen lang gaan proberen 100% te recyclen. Afval perfect scheiden en in fase twee zien of je je afval kan  beperken. We kregen allemaal een tas met daarin intentieverklaring om mee te doen,  uitleg, rol GFT zakjes, pen, digitale bagage weger met extra haak om afval te wegen. Er werd uitleg gegeven en vragen gesteld. Ik ben erg benieuwd want viel me direct op dat sommige mensen ook denken goed bezig te zijn maar wel verkeerde dingen scheiden en dat kan als gevolg hebben dat het gescheiden afval besmet is en toch verbrand moet worden. Ik moest ook wel lachen gebruikte papieren zakdoekjes het idee alleen al om die in oud papier te doen brrrr...is ook restafval en dozen van afgehaalde (bezorgde)  pizza tja ook geen oud papier is vervuild. Ben erg benieuwd wat wij nog meer kunnen doen in ons huishouden. Wij  doen al oud papier, plastic met blik en kartonnen pakken, glas, GFT en restafval. We gaan een week voordat we beginnen ons afval; wegen en dan vergelijken  met de resultaten van de 100 dagen en we zijn benieuwd. Zo wei zo zit er verschil in want als ik GFT ga wegen tja of je nu  bloemkool schoonmaakt of sperziebonen dan heb je al gewicht verschil. Ik merk nu toch ook al heel erg dat we geen cavia's en Vlaamse resus meer hebben die aten heel veel van het GFT al op en nu gaat het allemaal de container in. Ik heb er dus zin in en tel af naar 1 april!

Thuis nog even aan de koffie (weer 4 cups restafval ha ha) en dan douchen en naar bed, ben helemaal op!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.