Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2jan/160

Gewoon een zaterdag

Raar hoor vlak voor het weekend het nieuwe jaar in, vandaag dus zaterdag maar ik raak de dagen beetje kwijt. We slapen wat uit en houden een rustig huiselijk dagje. We ruimen de kerstpullen op, draaien wat was en gaan nu terug naar normale leven. We kijken wat tv gezellig en de dag vliegt zo om......welkom in 2016. Hopelijk heeft de slecht lerende jeugd ook door dat oud en nieuw weer oud is en verkast men snel terug naar hun game console en stopt het vuurwerk want ik ben er nu toch echt wel weer even klaar mee! Ik baal zo van dat vuurwerk een dag in het jaar vind ik meer dan genoeg.  Ik hoorde op nieuws dat er maar 14 oogslachtoffers waren in oogziekenhuis 6 kijkers naar vuurwerk en de rest stak af en daarvan zijn er weer diverse met blijvend letsel...bijna allemaal kinderen en toch gaan we volgend jaar gewoon hetzelfde mee maken, weer lekker vuurwerk afsteken zonder oordopjes, zonder oog bescherming en  dan in januari komen fijn alle verhalen vol leed en ellende......wanneer leert men het nu eens.......afschaffen  dit stuk  traditie.
De dag vloog om en we gaan weer lekker slapen morgen zondag  en dan begint het normale leven weer.

AMSTERDAM - Bij de jaarwisseling zijn meer gewonden gevallen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.

In 82 van de 98 afdelingen voor spoedeisende hulp kwamen in totaal 637 mensen met vuurwerkletsel binnen. Vorig jaar waren er 576 gewonden in alle afdelingen.
Veel mensen raakten gewond aan hun ogen. Zo telde het Oogziekenhuis in Rotterdam 30 mensen met oogklachten. Sommigen van hen zullen blind worden aan een of beide ogen.
Andere gewonden verloren vingers, vijf mensen moeten een hand missen. In Dordrecht raakte een man een halve bil kwijt door vuurwerk.

Agressie
Veertien afdelingen gaven aan dat ze te maken hebben gekregen met bedreigingen en agressie. Zo gooide iemand bij het VUmc in Amsterdam met een stoel.
In Deventer vertoonde een patiënt ''ontoerekeningsvatbaar gedrag'' onder invloed van drugs, in Groningen was iemand ''fysiek en verbaal agressief'' door alcohol. In Haarlem gedroegen vrienden van een onwel geworden man zich ''onrustig en bedreigend'' in het ziekenhuis.

Chirurgie
Ook plastisch chirurgen moesten meer lichamelijke schade herstellen, bleek vrijdag. Ze opereerden 43 mensen met ernstige verwondingen, allen mannen.
De meesten raakten gewond door illegaal vuurwerk. Vorig jaar zagen de plastisch chirurgen 25 ernstig gewonde slachtoffers rond de jaarwisseling.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.