Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

1jan/160

Van oud naar nieuw

Donderdag 31 december
Wij sliepen wat uit en toen  lekker aan de koffie, vandaag gaan we het jaar afsluiten. Ik denk terug naar 6 jaar gleden toen ging de telefoon en bleek onze afspraak met Coby niet door te gaan omdat ze vermist werd. Iets wat ik nooit zal vergeten, Lianno bij ons en toen deze stres die aanhield tot eind januari, tussen hoop en vrees. Goed  de laatste dag is een feit nog even bedden verschonen en wat opruimen, dieren verzorgen en we zijn met zijn tweetjes. Het komend jaar zal er veel veranderen nieuwe functie van Johannes, met veel reizen e we zijn er klaar voor! We bellen nog even met Twil en Lianno en dan kijken we tv, Herman Finkers heerlijk wat een goede show. Dan is het nieuw jaar en barst het vuurwerk helemaal los, Kuifje houdt zich redelijk maar is wel angstig en blijft bij ons in de buurt. Ik heb zo'n hekel aan vuurwerk.  Het kost geen drol en toch schiet men bijna 870 miljoen de lucht in om vervolgens in januari weer te klagen hoe erg de bezuinigingen zijn. Kleine kinderen lopen letterlijk met tassen vol zonder bescherming en begeleiding, waar zijn deze ouders...of komen die pas kijken als het ziekenhuis belt? Morgen zullen we het horen hoeveel kinderen voor het leven verminkt zijn of  tijdelijk gewond. We bellen met Dampsy en mijn moeders en dan gaan we lekker bedje in.

Vrijdag 1 januari
We staan redelijk op tijd op want ik wil natuurlijk niet het nieuwjaarsconcert missen, pas na Johann Strauss Sr. - Radetzky March kan het jaar goed beginnen, lekker hard op de tv heel de buurt mag het voor deze keer horen. Deze hieronder is van 2011.

Al heel lang droom ik ervan daar ooit bij te zijn, maar ja  ben inmiddels al 45 jaar en de droom zal blijven, maar uitkomen lijkt me zeer onwaarschijnlijk zeker met mijn lijf, dus dan op tv genieten en toch samen het nieuwe jaar in. Dan skiën kijken en we zouden morgen  misschien naar Henk en Etty maar de kinderen willen ook dan is het te druk op IC dus gaan wij later in het jaar een keer. We ruimen alvast alle kerstspullen op alleen lukt het mij niet en nu is Johannes vrij dus meteen maar opruimen en terug naar normale leven. Verder forum opgeruimd oude eruit en rustig door gaan op naar een prijs rijk 2016.  In de avond lekker wat tv en dan is het weekend nu ook begonnen en gaan we lekker relaxed doen. Men voorspelt sneeuw in het noorden voor dit weekend 1-3 cm leuk vor de kinderen op het nippertje als het lukt  dan moeten ze weer naar school en al snel wordt het weer warmer, voor mij hoeft sneeuw ok niet.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.