Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

16dec/150

Bijeenkomst vrijwilligers en vluchtelingen

Goed lekker op tijd op en aan de koffie, Johannes heeft een heerlijke dubbele espresso gemaakt en ik check mijn mail en beter kan een dag niet beginnen. Ik heb een tank pas gewonnen met de waarde van 100 euro. Dat is  bijna 2 keer gratis tanken, cool erg blij mee. Dan doe ik mijn dingen zoals dieren, huisje en de boodschappen opruimen die worden bezorgd. Ik wilde graag de kerststol invriezen maar niet het zakje suiker dus  haalde ik dat er af.........nou ja eraf het scheurde en alles was it inclusief ik en  ik lach helemaal dubbel van het lachen overal poedersuiker. Johannes was ad rem en maakt toen direct een foto...nou de verschrikkelijke sneeuwvrouw of zo maar kwam niet meer bij en toen ik uitgelachen was schone kleren aan en opruimen.
nDe dag gaat snel om ik doe van alles en de tijd vlieg even wat eten en Lianno gezellig bellen, wat eerder dan normaal want ik moest weg. Wij gingen naar de avond van de vrijwilligers en organisatie samen met vluchtelingen. Kijken of we hun wensen kunnen vervullen en of de initiatieven van vrijwilligers overeen komen. Het was een beetje chaotisch , maar erg druk en zeker gezellig. Heb via tolk gepraat met iemand uit Syrië en dat was interessant. Nu is er werk aan de winkel ik ga helpen met de coördinatie van dit alles hoe en wat hoor ik nog later.  We kunnen aan de slag en alle matches die er al  bijna zijn hingen ze in de eerst kale boom en nu was die vol en veel briefjes ook aan een haakje! Het was ene mooie avond vooral omdat er zoveel mensen kwamen. Na de avond naar huis en wat napraten en koffie uiteraard. Eerst snel stemming tweede kamer gevolgd motie afkeuring. Daarmee is er een einde gekomen aan het debat. Na afloop van het debat sprak de premier van "een loodzwaar debat". Volgens Rutte is het de komende tijd zaak om te laten zien dat het kabinet lessen heeft getrokken en dat ook serieus zal aanpakken. Er zal gewerkt moeten worden om het vertrouwen te herstellen.Tegelijk ziet de premier geen reden om conclusies te trekken uit de ingediende motie van afkeuring. Hij ziet dat een meerderheid van de Kamer het gevoerde beleid steunt, en een zeer grote minderheid dat niet heeft gedaan. "Zaak is om ervan te leren", aldus Rutte. Mafketel heb er geen ander woord voor!

Dan begint journaal en mogen we zien hoe in Geldermalsen de democratie wordt vernield....tja gek hé eerst Den Haag en dan dit.....wat een geweldig land hebben wij. Ik snap er werkelijk niets van hoor de vluchtelingen willen democratie en vrijheid en een land zonder bommen en granaten regen en dan regeert men dus zo? Waar zijn ze zo bang voor? Wij hebben vrijheid en democratie alleen 60% stemt nooit en gooit het zelf al weg vraag me af hoeveel van deze relschoppers wel hebben gestemd? Nou waar we bang voor moeten zijn in dit land momenteel zijn de haatzaaiers en mensen die denken dat ze alles kunnen oplossen met dreigen geweld en vernielingen! Niet deelnemen aan de democratie van stemmen, mening (netjes) geven.

Fijne nacht maar weer en op naar Kerst 2 dagen dat we in deze wereld wel in staat zijn elkaar lief te hebben, respecteren en vaak een wapenstilstand wel even stand houd twee keer 24 uur.........................

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.