Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

6dec/150

Open dag COA Noodopvang Lelystad

Vandaag beetje uitgeslapen en dat had ik ook echt wel nodig. Na ontbijt en koffie de dieren allemaal verzorgd. Begin van de middag naar de noodopvang gegaan voor de open dag. Veel mensen dat is goed. Hoe de mensen praten vind ik minder fijn om te horen angst en veel vooroordelen, maar ook die horen erbij. Bij een tafel staan we te kijken naar de  verzorgingspakketten die ze per persoon krijgen en  een oudere dame vult daar rustig de zakken, ik denk dat ze denkt dat reclame promotie spullen zijn en ze neemt was tabletten mee, kleurpotloden en  loopt met haar rollator erna weg. Ik zit erbij en kijk naar de mevrouw van de COA en merk dat ze het door heeft en niets doet....terwijl een andere oudere meneer vertelt hoe bang hij is dat ze in de Hanzeborg spullen zullen stelen.......hoe krom kan een wereld zijn en om geen  herrie te maken zwijg ik en hoofdschuddend rij ik weg. We kijken overal  en ik wordt langzaam steeds stiller en praat met mensen van COA, politie en zeg hun ook dat ik snap dat het zo is allemaal en dat ik er blij mee ben, maar als ik hier zou moeten wonen 3 maanden dan zou  ik tegen alle muren opvliegen. Een meneer reageert met de opmerking dat alle mensen in midden oosten blij zouden zijn met  deze luxe....nou euh ik geloof dat deze meneer denkt dat het een soort hol bewoners zijn daar. Mensen snappen geloof ik echt niet wat er in Syrië is , het is verdorrie een goed welvarend land geweest, met echte huizen, bedrijven en luxe en welvaart tot er bommen landen.....Er zijn kamer voor 2,3,4,5 en 6 personen  bedden dicht bij elkaar en stapelbedden, kleine kastruimte per bed en een tafel met  stoelen, wel 6 bedden maar 4 stoelen  hmmm en een koelkastje en kleine tv. Niet op alle kamers zie ik tv. Er is een ruimte met WiFi en er zij meerdere punten waar dat aanwezig is  oa op rookplek op parkeerplaats.  Een washok met 5 wasmachines en drogers. Een recreatie ruimte met tafeltennis tafels en een ander hockey ding. Douche met zeer smalle deuren maar er zijn er best wel veel. Moet ook er komen wel 230 mensen in te wonen. Er lopen als wij er zijn  zon 50-75 mensen rond en het is dringen in de smalle gangen en bij lift. Er is een eetzaal en ze krijgen 3 maaltijden  door middel van catering. Ze eten in groepen want de zaal kan maximaal 115 mensen tegelijk kwijt.  Het is verder  een echt kantoorgebouw, mooi aan de buitenkant en binnen saai met een echte bad bed brood indeling. Ook al begrijp ik heel goed dat het zo moet en niet anders kan, het doet me verdriet en ik zou echt niet willen ruilen.  Na het bezoek stilletje en ontdaan naar huis.........heb een heel dubbel gevoel, want  ik voel me nu ook zo blij en gelukkig van binnen dat ik in Nederland geboren ben.
Op Twitter zie ik mooie foto's gemaakt door lid van fractie LEUC, Marianne vd Watering en die  zie je hier.......klik voor originele grote

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.