Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

16nov/150

Avond over aanslagen Parijs, Beiroet, Iraq…………………….

Vanmorgen op tijd opgestaan, even snel telefoontje met Wouter e dan op naar Amsterdam. Vannacht onrustig geslapen zoals de laatste 11 jaar, het wordt wel minder en het gevoel veranderd maar langzaam. Het gemis zal er altijd blijven.
In Amsterdam loopt de arts erg uit en dus wordt het kort gesprek wan tik heb direct aangegeven dat ik om 12 uur  rustig buiten wil zijn en stil wil zijn in nagedachtenis van alle slachtoffers van aanslagen en gelukkig begreep ze dat. Verder gaat revalidatie goed in de zin van dat ik alles doe zoals het voor mij het beste si en kan, doen at ik nog kan en de krampen zijn heel erg verminderd nu ik gestopt ben met Simvastine. Ergotherapie is vandaag voor het laatst.

Dan 12 uur ik sta buiten de tram stopt en de auto's staan stil he tis stil op de Overtoom........1 minuut mooi eerbetoon en respect maar wat is nou eigenlijk 1 minuut op al die mensenlevens?

Daarna haal ik broodje en vervolgens fysiotherapie. we doen airstack oefeningen, om meer rek in de longen te krijgen. Ontspanningsoefeningen om naar je lichaam te leren luisteren. Daarna gaan we weer naar huis........

Thuis maak ik eten en besluit ik naar een avond in de bieb te gaan over Parijs. Gewoon een avond om te praten met elkaar over wat er is gebeurt in Parijs en vooral de rest van de wereld.
Het is best druk zo'n 30 mensen en omdat de tweede lift stuk is kan ik niet verder dan de eerste verdieping en dus na opening van de avond komt een deel beneden zitten en bij afsluiting allemaal, respect daarvoor en vooral dank zo kon ik toch mee praten , luisteren. Men bood aan mij naar boven te tillen maar dat wilde ik echt niet hebben, hoge trap, veel glas en met mijn hoogtevrees en  120 kilo leek me dat niet veilig plan. Deze oplossing was prima.

IS pleegt overal aanslagen en het is een puinhoop daar, tja en wie verdient hier nu aan...precies de oorlogsindustrie, hoe komen die wapens daar o ja door ons het Westen. Eigen belang is grote oorzaak, olie en grondstoffen. Laten we vooral niet vergeten dat wij aandeel hebben in  de oorlog daar, wij vochten mee, vernielden hun landen, hielpen maar heel klein beetje met herstel .
Nu ook met asielzoekers zoals uit Afrika, nu kan er hoop geld heen niet om ze nu opeens te helpen, nee nee om ze juist daar te laten want wij willen ze niet, wederom eigen belang. Dit geld hadden we al jaren geleden naar die regio's moeten sturen  wie weet hoe anders het dan nu was geweest.
Molenbeek  Brussel krijgt de vole lading  en wordt zondebok........want daar komen de daders vandaan.......arme ouders en familie van de daders wat zullen die het zwaar hebben. Je bent een ouder doet wat je kan en dan dit.......
In de media komt heel veel naar voren en iedereen maakt pakkende titels zoals men dat mooi noemt,,  maar in mijn ogen meer een hetze. De media zou meer aandacht voor werkelijke feiten en bronnen moeten nagaan. De nepfoto's halve berichten en  juist dat aandikking wat negatief is ipv het positieve groot te maken. Mensen zijn niet in staat dit te filteren  en geloven wat men zegt en schrijft, degene die het hardst schreeuwt heeft meeste aandacht...ik vraag me regelmatig af waarom we hersenen hebben gekregen, ik denk om te gebruiken, na te denken, te overwegen, afwegen en zelf een mening te vormen ipv  klakkeloos aan te nemen wat men zegt of schrijft.

Elke bom die wij nu op IS gooien raakt ook onschuldigen inwoners van dat gebied, die zijn het zat, wanhopig, leven in angst en  maken een keus voor zover je dat nog keus kan noemen en IS groeit.  Ons geweld en wraak maakt IS alleen sterker en groter, geweld los je niet op met geweld.

Dit is allemaal niet nieuw neem Turkije hoe lang is het daar al mis Grijze wolven, PKK en Irak, Iran, Afghanistan. Israel daar leven mensen en die zijn helemaal gewend aan zwaar bewapende mensen om zich heen voor hun veiligheid, luchtalarmen die dagelijks gaan, raketten in je tuin en dan de Palestijnen die van zich afbijten omdat ze hun land terug willen dat bezet wordt of afgepakt is, onderdrukking laat mensen rare dingen doen en ze beseffen bij alles wat ze doen komt Israel met wraak en die is vaak vele malen groter dan wat hen is aangedaan. Kortom de wereld staat in brand en  branden dien je te blussen niet op te voeren.......wanneer leren messen  en vooral de politici van de wereld nu eens dat zaken in het verleden geen reden mogen zijn om in het heden verkeerde keuzes te maken? Iedereen heeft een reden om dingen te doen, alleen kijk nu eerst eens naar wat je eigen aandeel is en wat daaraan verbetert kan worden ipv altijd alles en iedereen om je heen maar de schuld te geven.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.