Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29okt/150

Discriminatiemonitor Flevoland 2009-2014 van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Vandaag ben ik naar de overhandiging Discriminatiemonitor Flevoland 2009-2014 van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland aan de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek. Het was in het provincie huis en ben met de taxi op en neer gegaan. Kwam veel bekende tegen uit de politiek, gezellig even praatje gemaakt en kennis gemaakt met nieuwe mensen. Er werden wat toespraken gehouden en een korte impressie van de inhoud van de monitor, stof tot nadenken als je het mij vraagt.  Daar kreeg de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek het overhandigd en hij hield een hele mooie toespraak, ook een om eens bij stil te staan. Hij deed een oproep om gewoon  op te koen voor je mening en te laten horen dat je iets niet vindt kunnen zonder discussie, debat, ruzie of erger.  Hij zie het heel mooi ik kan het niet citeren helaas. Maar ik denk dat als we de cijfers en de wereld willen verbeteren begint het echt bij ons zelf en het opkomen voor anderen en dat kan door gewoon simpel te laten weten wat je echt vindt, wat jezelf vindt zonder gedoe. Aan het einde kregen alle aanwezigen het  boek uitgereikt, voor wie het ook interesseert heb ik een pfd versie, klik er op een lees het zelf.

Monitor-2009-2014-web

Opvallende constateringen:
1. Slechts één op de acht incidenten wordt daadwerkelijk gemeld, maar dat zijn er toch nog ruim 300!
2. Het aantal meldingen in Flevoland is ongeveer twee keer zo hoog als in de rest van Nederland.
3. Er is een sterke toename van vijandige bejegening van met name allochtone inwoners en sexueel anders georiënteerden, dit is in veel EU landen het beeld momenteel.
4. De stijging op bijna alle vlakken is in 2014
5. Samenwerking met politie gaat goed en steeds beter, mar het OM blijft ver achter.
6. In Nederland is het voor allochtonen beduidend moeilijker om aan een baan (stage) te komen dan in de rest van Europa.

Er is dus werk aan de winkel voor iedereen, alle bewoners van dit land ongeacht kleur, ras, afkomst, met of zonder hoofddoek, geloof, seksuele voorkeur, transgender kortom iedereen dient een steentje te gaan bijdragen want dit gaat de verkeerde kant op zo, het gaat onze mooie vrijheden bedreigen als we niet zelf in de spiegel gaan kijken en de ander is zijn waarde laten.

Tot slot een mooi gedicht wat erg passend is bij deze middag.

We need.......

We need to feel more to understand others
We need to love more to be loved back
We need to cry more to cleanse ourselfs
We need to laugh more to enjoy ourselfs
We need to see more other than our own little fantasies
We need to give more and take less
We need to share more and realize that we are not so diferent from one another
We need to create a world where everyone can peacefully live the life they choose

*Suzan Polis Svhutz*

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.