Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

14okt/150

Infuus dag en asielzoekers welkom in Lelystad

Vandaag wel op tijd op, ondanks dat ik infuus heb want er komt ook monteur om onderhoud te doen aan beademingsapparaat en die komt dus tussen 08.30 en 17.00 uur.  Ik vind het maar koud weer en de kachel is weer aan, maakt het aangenamer.

Er is bekend gemaakt dat wij in Lelystad een tijdelijke noodopvang krijgen voor asielzoekers. Naast de rechtbank achter station komen 325 personen voor maximaal een jaar. Daarnaast in oude politiebureau op het Lelycenter nog eens 225, maar die vertrekken al als de 325 in het gebouw ernaast komen. Kortom we krijgen nieuwe inwoners voor tijdelijk. Het duurde maar even of op Facebook zijn de acties pagina's van mensen die maandag willen demonstreren  tegen een AZC en uiteraard ook zij die voor een AZC zijn. Ik snap die mensen niet, kunnen ze niet lezen door de angst? Want er komt helemaal geen AZC er komt een noodopvang  en dat is heel anders zeker qua regels, rechten en plichten. Het is natuurlijk ook nog eens zo dat men niet netjes  communiceert en de grove taal, dreigingen enzovoort vliegen door het scherm. Ik ga uiteraard niet demonstreren, simpel weg dat men  tegen of voor AZC  demonstreert en het dient te zijn noodopvang voor maximaal een jaar. Daarnaast heb ik er ook helemaal geen probleem mee, wees welkom. Om meteen duidelijk te zijn heb ik ook geen problemen met gelukszoekers die hierheen komen om te werken, want wees eerlijk iedereen wil meer, mooier, gelukkiger en rijker leven, dus elk mens is van nature een gelukzoeker.
Ondertussen debat in Den Haag en mijn hemel  wat een stel mensen daar bij elkaar en wat een taalgebruik en om nog maar te zwijgen over het taalgebruik, ik zou willen dat de voorzitter eens harder optreed want er worden veel grenzen overschreden daar, dit is geen goed voorbeeld voor de burgers.  Jullie dienen de angst weg te nemen en niet aan te moedigen!


Het infuus loopt goed en gaat snel en  we eten lekker chinees. Na infuus bellen we gezellig met Lianno en heb ik nog fijn diepgaand gesprek met een medewerker. Dat was erg leuk en fijn een goede discussie over jeugdzorg, bezuinigingen en gevolgen kortom  fijn. Nog kopje koffie en dan snel bed in  ik namelijk erg moe nu.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.